Портата Карлстор – град Мюнхен, Германия

Останка от средновековните укрепления на града, портата Карлстор се издига на западния вход на стария град на Мюнхен. Известна първоначално като Нойхаузер Тор, портата получава своето сегашно име през 1791г. в чест на курфурист Карл Теодор, който препоръчва разрушаването на старите стени, за да се даде възможност на града да се разширява. Първоначално портата Карслтор е имала три кули. Най-високата от тях, централната кула, е бил разрушена през 1861г., когато барутът, съхраняван в нея, избухнал.

портата карлстор

Портата е възстановена в неоготически стил от Доменико Санети. Фигурите в стените на арките са взети от старата чешма на Мариенплац през 1865г.
портата карлстор

На снимката: Районът с портата е красиво осветен вечер и е приятно място за разходка;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Карлсплац 5, 80335 Мюнхен, Германия;

Как да стигнете до Карлстор:

-Чрез U-Bahn /спирка Карлсплац, линии 4 и 5/;

-Чрез S-Bahn /спирка Карлсплац, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8/;

-Чрез трамвай /вземете линии 16, 17 и 18 до Карлсплац/;
Портата Карлстор

Важно: Статията предоставя информация за портата Карлстор в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на портата, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com