Природо-исторически музей – град Марсилия, Франция

Природо-историческият музей на Марсилия е разположен в едно от крилата на двореца „Лонгшам“. Музеят е открит през 1819г. от маркиза на Монгранд Жан-Баптист. Днес музеят представя голямо многообразие от животински спесимени, фосили, растителни останки, както и минерални образци. Общият брой на изложените образци е над 400 000. Организационно самият музей е разделен на четири експозиции, като всяка една от тях е в отделна зала. Обособени са Зала „Сафари“, Зала „Прованс“, Зала „Остеология“ и Зала „Праистория“. Наименованията на тези зали малко или много подсказват за експозициите, които са представени в тях.

Природо-исторически музей

На снимката: Музеят е разположен в едно от крилата на монумента „Лонгшам“;

Зала „Сафари“ предлага на своите посетители възможност да се запознаят с образци от световната фауна. Зала „Прованс“ съдържа експозиция, насочена само към местните видове в района на Марсилия и въобще района на Прованс. Зала „Остеология“ предлага възможност да хвърлите един поглед върху анатомични елементи, докато последната зала предлага възможност да се запознаете с образци от праисторически времена, както и да проследите процесите на еволюция.

Природо-исторически музей

На снимката: Една от изложбените зали на музея;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Boulevard du Jardin Zoologique, Palais Longchamps, 13004 Марсилия, Франция;

Как да стигнете до музея:

Чрез метро:

Линия 1/ слезте на станция „Cinq Avenue Longchamps/;

Чрез трамвай:

Линия 2

Чрез автобус:

Линия 81

Работно време на природо-исторически музей в Марсилия:

Всеки ден от 10.00ч. до 18.00ч.

Затворен в понеделник, както и на национални празници;

Вход на природо-исторически музей:

Нормален билет за постоянни и временни изложби: 7.00 Евро;

Намален билет за постоянни и временни изложби: 4.00 Евро;

Нормален билет за временни изложби: 5.00 Евро;

Намален билет за временни изложби: 3.00 Евро;

Безплатно за:

Ученици с придружаващи ги учители;

Лица под 18 години;

Студенти от 18 до 26 години, които са граждани на държава-членка на ЕС;

Инвалиди заедно с техните придружители;

Безработни лица;

Журналисти;

Художници /членове на „Къщата на художници“/;

Природо-исторически музей

Важно: Страницата разглежда подробно информация за природо-историческия музей на Марсилия, една от забележителностите на френския град Марсилия – историческа информация за забележителността, адрес на музея, информация как да стигнете до музея, работно време за посещения на музея и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 03 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Марсилия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно природо-исторически музей на Марсилия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: