Природонаучен музей на град Осло, Норвегия

Природонаучен музей на град Осло се помещава в красива сграда, построена през 1917г. Сградата е завършена в стил Ар Нуво, като музеят обхваща богата колекция, която е от интерес за много от посетителите на Осло. В допълнение, сградата на музея е заобиколена от ботанически градини, датираща от началото на 19-ти век.

Природонаучен музей на град Осло

На снимката: Музеят с ботаническите градини;

Зоологическите колекции в музея са представени в поредица от експозиции, като всяка от тях представя отделен еко-климат, започвайки от морското равнище и стигайки до планините. Може би най-важната част от зоологическа изложба на музея е Ида- най-ранният скелет на примат, известен на човечеството.

Природонаучен музей на град Осло

На снимката: Скелетът на Ида;

Музеят включва богата колекция от минерали, фосили и дори парчета от лунен камък. Всяка част е представена с пълна информация, описваща по този начин историята на нашата планета.

След завършване на посещението си в сградата на музея, може да посетите градините на музея. Те са много красиви и входът към тях е безплатен. Повече от 7500 вида растения са засадени тук, включително алпийски цветя и билки. Можете също така да се насладите на някои водопади в градините. Градините към природонаучния музей на Осло включват и оранжерия, която също може да се посети от всеки.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Sars Gate 1, 0562 Осло, Норвегия;

Телефон: +47 22 85 50 50;

Как да стигнете до Природонаучния музей:

– С автобус /вземете линия N20 до „Музея Мунк“ или линия N31 до „Lakkegata Skole“/;

– С трамвай /вземете линия N17 до Lakkegata Skole/

– С метро /слезте на станция Tøyen/;

– С кола / може да паркирате някъде между Ботаническата градина и Музея Мунк/;

Работно време на Зоологически и геоложки изложби:

Понеделник-неделя, от 11.00 часа до 16.00 часа;

Работно време на оранжерията:

Всеки ден, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Работно време на Ботаническата градина:

Всеки ден от 7.00 часа до 21.00 часа;

Цена на входните билети за геоложки и зоологически изложби на музея:

Билет за възрастни – 100.00 NOK;

Билет за студенти/пенсионери- 50.00 NOK;

Семеен билет – 250.00 NOK;

Билет за деца /за деца между 4 и 16 години/ – 50.00 NOK;

Безплатно за деца до 4-годишна възраст;

Входни такси за Ботаническите градини: Влизането е безплатно;
Важно: Статията предоставя информация за природонаучния музей на Осло, Норвегия. Тук ще намерите исторически данни за музея, информация за местоположението на музея, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Природонаучен музей на град Осло

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Природонаучния музей в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Природонаучния музей в Осло /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Природонаучния музей в Осло, Норвегия: