Площад Пушкин – град Москва, Русия

Александър Пушкин е любимият поет на Русия, и въпреки, че е починал през 1837 г., неговата осанка се издига над любимото място за срещи на  московчани. Площад Пушкин се намира на кръстовището на Boulveard Ring и улица Тверская. Площад Пушкин се намира на не повече от 2 км. разстояние от Кремъл и се счита за един от най-оживените площади в Москва. Площадът е известен в миналото още под името Страстния площад по името на манастир, който се е намирал тук, но е бил разрушен през 1930г.

Площад Пушкин

На снимката: Част от площад Пушкин в Москва;

Ако достигнете площада, ще забележите статуята на Пушкин в центъра. Интересен факт за тази статуя е, че Йосиф Сталин е преместил тази статуя в друга част на площада през 1950 г.- на мястото, където някога е бил манастирът.

Площад Пушкин

На снимката: Статуята на Пушкин;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Pushkinskaya Ploshchad, Москва, Русия;

Как да стигнете до площада:

-Чрез метро /слезте на станция „Puskinskaya” или на станция „Tverskaya”/;

Важно: Статията предоставя информация за площад Пушкин в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на площада, как да стигнете до площада. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

площад Пушки

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно площад Пушкин в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около площада в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около площада, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до площад „Пушкин“ , Москва: