Равело – най-красивият балкон на Италия

Равело е малко курортно градче, намиращо се в областта Салерно, Кампания. Градът е разположен на върха на Драконовата планина, на 350 метра над близкия град Амалфи и затова е описван като по-близо до небето, отколкото до земята. През вековете това място е очаровало много световноизвестни музиканти, артисти и писатели. Изумителните му гледки и интересна архитектура са възхвалени от Рихард Вагнер, Джовани Бокачо, Гор Видал и много други.

Равело, подобно на Амалфи, дължи своя разцвет на интензивната търговия, осъществявана в района на Средиземно море, както и на производството на памук и вълна. Повечето архитектурни паметници са построени в арабско-сицилиански стил през 11-13 век. Сред забележителностите на града най-известни са вила „Симброне” и вила „Руфоло”.

Равело

На снимката: Градините на вила „Руфоло“ и красивата гледка към залива долу;

Най-добро време за посещение:

Равело е разположен в южната част на Италия, което е причина за сравнително меките пролет и есен. През лятото температурите са доста високи. Въпреки това обаче именно летните месеци са особено подходящи за посещение на Равело, тъй като тогава се провежда музикалния фестивал, чиято сцена се разполага на терасата на вила „Руфоло”, надвесена над залива на Тиренско море.

Транспорт:

Равело се намира на 5 км. от Амалфи. До града се стига лесно с автомобил. Другият начин, по който може да се стигне до града е чрез междуградските автобуси SITA, движещи се по крайбрежието на Амалфи.

Хотели:

Повечето места за настаняване в Равело, а по цялото крайбрежие, представляват малки семейни вили и апартаменти. Цените са високи, макар и изживяването да си заслужава. Ако все пак има бюджет, който не ви позволява подобно удоволствие, най-добре потърсете хотел в района на Соренто или Салерно.

Заведения:

Едва ли е трудно да се досетите, че ресторантите в Равело са скъпи. Едва ли обаче сте очаквали великолепните гледки, които те предлагат, да излизат евтино. Не е задължително обаче обяд или вечеря в града да разбива целия ви бюджет. Cumpa Cosimo е заведение, намиращо се в централната част на града, далеч от крайбрежното очарование, но предлага комфорт и вкусни ястия. Ако все пак сте решили да се потопите максимално в магията на този град чрез обяд или вечеря в заведение, разположено на ръба на скалата, Ristorante di Salvatore е подходящо място. Двете му панорамни тераси осигурява незабравима наслада.

Равело

На снимката: Панорамната тераса на Вила Симброне, от която се открива гледка към залива долу;

Пазаруване:

Дрехи от кашмир и лимончело – това са продуктите, които определено трябва да си купите от Равело. Цялата област е известна с отглеждането на лимони, които са два пъти по-големи от обикновените лимони. От тях се приготвя освежаващата алкохолна напитка – лимончело. Макар че традиционно кашмирът се свързва със северните италиански градове, задните улички на Равело са изпълнени с малки магазини, в които можете да закупите дрехи от кашмир и лен.

Знаете ли, че:

Равело няма собствен плаж. Затова и той бива определян като по-близо до небето, отколкото до земята.

По-долу можете да видите списък с основните забележителности на града, които не трябва да пропускате. Натискайки върху името на съответната забележителност ще се отвори допълнителна страница с подробна информация за въпросния обект- историческа информация, местоположение, както и практическа информация за посещение на този обект:

1/Вила Симброне;

2/Вила Руфоло;

Повече информация за Равело и неговите забележителности може да откриете на официалния туристически портал на града: www.ravello.com.

Прочетете допълнителна интересна информация за разходка из Амалфийското крайбрежие /Соренто, Позитано, Амалфи, Пестум и Равело/ в нашата тема тук.
Важно: Страницата предоставя полезна информация за италианския град Равело-историческа справка, най-добро време за посещение, транспорт в града, традиционни храни и напитки, заведения и пазаруване в Равело, забележителностите на Равело. Статията е последно обновена от нашия екип на 11 Юли 2018г.

Равело

В случай че търсите хотел в Равело, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно италианското градче Равело, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: