Районът Exchange – град Единбург, Шотландия

Районът Exchange се свързва с по-съществената скорошна промяна в центъра на Единбург. Някогашният грозен район е подмладен, след като през 1985г. са построени Фестивал Скуеър /Festival Square/ и Гранд Хотел Шератон. Три години по-късно местната власт публикува смел план за популяризиране на района като финансов център. През 1991г. инвестиционен посредник Бейли Гифорд Рутланд Корт на Уест Апроуч Роуд. Амбициозният проект на Международния конферентен център на Единбург пък е проектиран от Тери Фарел и открит през 1995г. През 1997г. Стандарт Лайф отваря нов главен офис, а през 1998г. Скотиш Уидоус отварят изцяло нова сграда.

Районът Exchange

На снимката: Районът Exchange се развива изключително добре през последните десетилетия, като тук може да се види красивата сграда на Международния Конферентен Център в Единбург;

Районът се превръща много бързо в модерен район, с ресторанти, магазини и известния Filmhouse Cinema на Лотиан Road (Тел: +44 131 228 2688).

Районът Exchange

На снимката: Сградата на „Filmhouse“;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: Lothian Road, West Approach Road and Morrison Street, Единбург, Шотландия;

Ключови забележителности в района „Exchange“:

International Conference Centre /за повече информация посетете: www.eicc.co.uk/;
Районът Exchange

Важно: Статията предоставя информация за района „Exchange“ в град Единбург. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на този район, както и какви по-важни сгради има в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Единбург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно района „Exchange“ в град Единбург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около района „Exchange“, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до тази част на Единбург: