Регионален археологически музей Паоло Орси – град Сиракуза, Италия

Регионален археологически музей Паоло Орси е един от най-важните археологически музеи в южна Италия. Музеят е посветен на гръцката, римската и ранно-християнската епохи. Изграден от стъкло, стомана и плексиглас и проектиран като ултрамодерна витрина за обектите, открити по време на разкопки из цяла Сицилия, този музей е от този тип места, който ще събуди у вас интереса към археологията. Изключителната на моменти модерност на самия музей като сграда и предлагани услуги влиза в пряк контраст с чудесните древни бюстове и вази, открити из целия остров. Създаден като шестоъгълник, музеят е разположен в града, която е украсена с древни саркофази.

Регионален археологически музей Паоло Орси

На снимката: Входът на музея;

Секция А на музея ще ви върне към зората на документираната история. Тук може да видите скелетите на праисторическите животни, намерени в района, включително и малки слонове. Много от артефактите илюстрират живота по време на палеолита и неолита. Може да се огледате за изключително изработената Ваза от Панталика. Секция Б е посветена на гръцката колонизация. Известната Ландолина Венера е представена тук, но без глава. Римско копие на оригиналната статуя, дело на Праксителес, статуята е намерена в Сиракуза през 1804г. Тук може да видите и варовиковата статуя „Майката-богиня и сучещите близнаци“, датираща от 6-ти век преди Христа. Намерена е в некропол.

Регионален археологически музей Паоло ОрсиНа снимката: Статуята на Венера от Сиракуза;

 

Третият раздел на археологическия музей Паоло Орси ще съживи пред очите ви артефакти, разкриващи живота в субколониите и в елинистическите центрове на източна Сицилия. Тази част от колекцията е смесица от артефакти и фрагменти, включително саркофази и вази от Гела.  Разпръснати сред някои доста скучни артефакти са зашеметяващи произведения като мъжка фигура на трон, датираща от 6-ти век преди Христа, както и тези на кон и ездач от същата епоха. Тук са представени и три редки дървени статуи от 7-ми век, открити близо до Агридженто.

Регионален археологически музей Паоло Орси12

На снимката: Саркофаг, част от колекцията от такива предмети в музея;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виале Теокрито 66, Сиракуза, Италия;

Телефон: +39 0931489511;

Работно време за посещение:

Вторник – събота, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Неделя, от 9.00 часа до 13.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 8.00 Евро;

Билет за лица между 18 и 25г. – 4.00 Евро;

Комбиниран билет за археологическия парк и музей „Паоло Орси“: 13.50 Евро /нормален билет/ и 7.00 Евро /намален билет/;

Комбиниран билет за археологическия парк и Вила Теларо: 10.50 Евро /нормален билет/ и 5.50 Евро /намален билет/;

Комбиниран билет за археологическия парк и Галерия Беломо: 12.00 Евро /нормален билет/ и 6.00 Евро /намален билет/;
Важно: Статията предоставя информация за Регионален археологически музей Паоло Орси в град Сиракуза – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за музея – история, разположение, какво да видите вътре, цени на входни билети, работно време за посещение и т.н. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Май 2017г.

Търсите хотел в Сиракуза?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Сиракуза и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Регионален археологически музей Паоло Орси

По-долу може да видите интерактивна карта относно Регионален археологически музей Паоло Орси в Сиракуза  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: