Райхстагът – град Берлин, Германия

В нощта на 17-ти Февруари 1933г в седалището на германския парламент, Райхстагът, избухва пожар. Същият очевидно е запален от нацистите, но обвинението за пожара е хвърлено върху германската комунистическа партия. В резултат на това събитие военни части на Хитлер започнали масови арести на „дисиденти и врагове на законно правителство.“ По време на Втората световна война, Райхстагът е изправен пред масирана бомбардировка от съюзническите сили.

Райхстагът

На снимката: Сградата на германския парламент;

Днес сградата е отново дом на парламента на Германия. Стъклен купол, проектиран от английския архитект сър Норман Фостър, сега увенчава нео-ренесансовата структура, която е построена през 1894г. През порта в западната част на сградата може да стигнете до асансьор, водещ до купола, където ще може да се насладите на страхотна гледка към целия град. Тук ще откриете платформа за наблюдение и ресторант, но гледката си заслужава повече от храната.

Райхстагът

На снимката: Заседателната зала на Райхстага;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Площад на Републиката 1 /Platz der Republik 1/, Берлин, Германия;

Телефон: +49 30 227 32 152;

Как да стигнете до Райхстага:

-Чрез автобус /вземете линия N100/;

-Чрез S-Bahn /слезте на „Унтер ден Линден”/;

Цена на входни билети:

Безплатен вход, но се изисква предварително регистрация;

Работно време:

Всеки ден, от 8.00 часа до полунощ /последното посещение се допуска в 22.00 часа/;

Влизането се осъществява на на всеки четвърт час;

Важно:

Туристически програми за групи от не повече от 25 души се организират в Райхстага. Направете си резервация предварително!
Важно: Статията предоставя информация за Райхстага в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на Райхстага, как да стигнете до Райхстага, както и информация относно посещение на сградата. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Райхстага в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около Райхстага  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Райхстага, Берлин: