Риджънтс Парк – град Лондон, Великобритания

Районът, който днес представлява Риджънтс Парк, е оформен като парк през 1812г. Джон Неш проектирал плана на парка, като първоначалната идея била това да бъде градина, която да е осеяна с 56 вили в различни класически стилове. Осем вили в крайна сметка са били построени във вътрешността на парка (три оцеляват по края на Вътрешния кръг).

Риджънтс Парк

Риджънтс Парк

Риджънтс Парк

На снимките: Из алеите на Риджънтс Парк;

 

В пределите на парка има езеро, където може да се разходите с лодка, както и да наблюдавате различни видове птици. През лятото градините на кралица Мери са изпълнени с цветя, а в близкия летен театър се представят творби на Шекспир. През уикенда сцената в парка става място за провеждането на различни музикални събития. В единия край на парка се намира и лондонската зоологическа градина, която е важен център заради изследванията на дивата природа и консервационни дейности.

Риджънтс Парк

Риджънтс Парк

На снимките: Паркът е не само приятно място за разходка, но и за посещение на различни културни събития;

Полезна информация за Риджънтс парк:

Адрес: Риджънтс Парк, Лондон, Великобритания;

Как да стигнете до парка:

-Чрез метро /най-близките станции са Риджънтс парк, Грейт Портланд Стрийт и Камдън Таун/;

Полезна информация за лондонския зоопарк:

Адрес: Риджънтс Парк, Лондон, Великобритания;

Работно време:

От 11-ти Февруари 2017г., от 10.00 часа до 17.00 часа;

От 20-ти февруари 2017 г., от 10.00 часа до 17.30 часа;

От 1-ви Април, 2017, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Затворен на Коледа;

Цени на входни билети /ако са закупени онлайн/:

Билет за възрастни – 24.30 Британски лири;

Детски билет /3-15 години/ – 18.00 Британски лири;

Билет за студенти и пенсионери – 21.90 Британски лири;

Семеен билет /2-ма възрастни и 2 деца/ – 75.80 Британски лири;Важно: Статията предоставя информация за Риджънтс Парк – Лондон, Великобритания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – какво може да видите в парка, както и информация за зоологическата градина на Лондон, разположена в пределите на парка. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Януари 2017г.

Търсите хотел в Лондон?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Риджънтс Парк

По-долу може да видите интерактивна карта относно Риджънтс Парк – Лондон, Великобритания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: