Римският амфитеатър – град Каляри, Италия

Римският амфитеатър в Каляри е най-важната обществена сграда от римския период. Тя е вмъкната в естествена долина по южните склонове на хълма на Буон Камино. Между 1-ви и 2-еи век от н.е. строителите, може би на няколко пъти, издълбали в основата повечето от местата за зрителите, арената, коридорите (vomitoria) и други места, свързани с тях.

Римският амфитеатър

На снимката: Римският амфитеатър, като може да се видят част от изградените нови седалки, където се разполагат зрители при изнасяни тук представления;

В този амфитеатър, както и при други подобни обекти, местата за зрителите били разделени на три реда (imea, media и summa cavea), които са запазени за различните социални класове (сенатори, плебеи, роби и т.н.). Клетките за дивите животни били наредени по протежение на коридорите около арената. Амфитеатърът е можело да побере до 10 000 зрители, които са наблюдавали тук битките между мъже и диви зверове, битки между гладиатори, както и изпълнението на смъртни присъди.

Римският амфитеатър

На снимката: Римският амфитеатър, погледнат откъм сцената;

Полезна информация за Римският амфитеатър в Каляри:

Адрес: Viale Sant’Ignazio da Laconi, 09100 Каляри, Италия;

Телефон: +39 070 2310022-33;

Работно време за посещение:

От 18-ти Януари 2016г. амфитеатърът е затворен за ремонтни дейности;

Цени на входните билети:

Информация за входните билети ще бъде добавена след отварянето на обекта;
Важно: Статията предоставя информация за Римския амфитеатър – остров Сардиния, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво да видите вътре, информация за цени на билети и работно време. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Юни 2017г.

Търсите хотел в Каляри?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Каляри и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Римският амфитеатър

По-долу може да видите интерактивна карта относно римския амфитеатър в Каляри, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на обекта, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: