Римският театър – град Малага, Испания

Римският театър е най-старата забележителност на Малага. Той се намира в основата на хълма, който води към крепостта Алкасаба. Той е построен през първи век преди новата ера, по време на управлението на император Август и се използва до трети век след новата ера. След няколко века на разруха, след като Маврите се установяват в Малага, амфитеатърът е използван от тях като кариера, от която се осигурявали камъни за новостроящата се Алкасаба.

Римският театър

На снимката: Римският театър, разположен в основите на Алкасаба;

В последствие театърът стои погребан с векове докато не бива открит случайно през 1951г. по време на строителството на Casa de Cultura. През 1995г. било взето трудното решение за разрушаването на Casa de Cultura, тъй като тя била разположена върху 1/3 от археологическата находка. Било поставено началото на мащабен реставрационен проект, чието осъществяване обаче се оказала трудно, тъй като части от театъра сега били част от основите на Алкасаба. На 27 Септември, 2011г.  Римският театър отваря врати за посещения. През летните месеци той се използва и като сцена  на открито, която побира 220 зрителя.

Римският театър

На снимката: Театърът се използва през лятото като сцена за различни представления;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Calle Alcazabilla 8, 29005 Малага, Испания;

Работно време:

Понеделник; 24, 25, 31 Декември; 1 Януари, 1 Май Затворен
Неделя и през празници 10.00 – 16.00

През летните месеци

От сряда до събота 9.00 – 20.30
Вторник 12.00 – 20.00

 През зимните месеци

Вторник 10.00 – 18.00
От сряда до събота 9.00 – 19.00
Вход: Свободен.
 

Важно: Страницата разглежда подробно римския театър в Малага, една от забележителностите на испанския град Малага-историческа справка, адрес на римския театър, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 23 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Малага и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Римският театър

По-долу може да видите интерактивна карта относно Римския театър – Малага, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: