Римско-германски музей – град Кьолн, Германия

Римско-германският музей в Кьолн е дом на колекции с предмети от римско време и от времето на франките. Кьолн е бил столица на римската провинция Долна Германия, а освен това е бил и важен търговски пункт в отношенията с варварските германски племена.

Римско-германски музей

На снимката: Римско-германски музей;

Колекциите на музея, включващи уникално красиви бижута и стъклени елементи, показват, че „варварите” са знаели много добре как да произвеждат първокласни елементи. Музеят е издигнат върху основите на римска вила, която е разкрита през 1941г. по време на строителството на скривалище срещу въздушни удари. Гордостта на музея е датираща от 2-ри век Дионисийска мозайка, съставена от повече от 1.5 милиона елемента. Мозайката е добре запазена и дори може да се види и отвън музея през огромен прозорец.

Римско-германски музей

 

Римско-германски музей

На снимките: Част от колекциите от скулптури и стъклени предмети;

Друга важна интересна част от музея и свързана с реконструкцията на Мавзолея на Лузий Поблиций – гробница от 1-ви век. В музея може да видите още римски статуи, архитектура, монети, търговски и религиозни обекти, както и погребални предмети. Ако решите да посетите този музей,  добре е да го направите в следобедните часове или през уикендите, за да избегнете често посещаващите музея училищни групи.

Римско-германски музей

На снимката: Мозайката на Дионисий;

Полезна информация за Римско-германския музей:

Адрес: Roncalliplatz 4, 50667 Кьолн, Германия;

Телефон: +49 221 221 24 438;

Работно време:

Вторник- неделя /вкл. и празници/: от 10.00 часа до 17.00 часа;

Всеки първи четвъртък от месеца: от 10.00 часа до 22.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входни билети:

Постоянна колекция, включително специални изложби:

Билет за възрастни – 9.00 Евро;

Намален билет – 5.00 Евро;

Безплатен достъп до постоянната колекция за жителите на Кьолн на възраст 0-18г.; студенти (вкл. 2 учители в групата); притежателите на KölnPass; жителите на Кьолн на рождения си ден В случай че се нуждаете от хотел в Кьолн, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Римско-германски музей

Важно: Статията предоставя информация за Римско-германски музей в Кьолн, Германия. Тук ще намерите полезна информация за историята на музея, както и какво интересно може да видите вътре. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Римско-германски музей в Кьолн, Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.