Рока ди Ангера, езерото Маджоре

Герб на Ангера: Рока ди Ангера

 

На около пет мили от Стреза се намира градчето Ангера, където е разположен Рока ди Ангера – превъзходен замък, датиращ от 11-ти век. Замъкът първоначално е бил собственост на семейство Висконти, но в последствие бива закупен от семейство Боромео през 15-ти век и то за сума от около 18 500 италиански лири.

Рока ди Ангера

На снимката: Рока ди Ангера- най-голямата забележителност в Ангера;

Сградата, построена от Висконти, има единични и двойни стреловидни прозорци, като частично е разположена срещу старата кула. Стенописите в залите са добре запазени, като си струва да се разгледат, особено тези в зала Готико /Salone Gótico/. Там са представени битките на Отоне Висконти срещу Ториани /от 14-ти век/. Сводовете в тази зала са декорирани с герба на Висконти, а тези в другите стаи имат геометрични фигури и знаци от зодиака.

Рока ди Ангера

На снимката: Част от вътрешния двор на замъка;
Крилото на Боромео има стенописи, отстранени от двореца на Боромео в Милано през 1946г., като са представени басни на Езоп, дело на представители на школата на Микелино да Бесозо /15-ти век/. Днес Рока ди Ангера се използва за изложби, като освен това е и дом на музея на куклите, намиращ се в крилото на Висконти. Това е един от най-добрите музеи по рода си в Европа, като е създаден на базата на колекции, събирани от принцеса Бона Боромео. Освен кукли и къщи за кукли, тук са изложени книги, игри и детско облекло.

Рока ди Ангера

На снимката: Залата на Справедливостта;

Друга интересна забележителност в района е светилището „Мадона дела Рива”. Църквата, датираща от 17-ти век, е построена след като местна жена заявява, че е видяла на това място Богородица да плаче със сълзи от кръв. Строежът започва през 1662г., въпреки че камбанарията е от 18-ти век, а фасадата датира от 1943г. Стенописите от 15-ти век са дело на бароковия художник Морацоне.

Рока ди Ангера

На снимката: Експонати от музея на куклите;

Полезна информация за Ангера и Рока ди Ангера:

Адрес: Via Rocca, Ангера, Италия;

Телефон: +39 0331931300;

Работно време на Рока ди Ангера:

В периода от 18-ти март – 23-ти октомври, замъкът е отворен всеки ден от 9.00 часа до 17.30 часа;

Цени на билети за Рока ди Ангера:

Билет за възрастни- 9.50 Евро;

Билет за деца – 6.00 Евро;

Групов билет – 8.00 Евро /за групи от възрастни/ и 5.50 Евро /за групи от деца/;

Рока ди Ангера

На снимката: Рока ди Ангера се издига на хълм над града и открива чудесни гледки към целия район;

Рока ди Ангера

Важно: Статията предоставя информация за Ангера и Рока ди Ангера, разположен на брега на езерото Маджоре, Италия. Тук ще намерите исторически данни за замъка, информация за местоположението му, как да стигнете до него, полезна информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 15 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Ангера и Рока ди Ангера разположен на брега на езерото Маджоре, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на този италиански град, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в града: