Романсхорн – езерото Констанц, Швейцария

Град Романсхорн е най-голямото пристанище на брега на езерото Констанц от швейцарската страна на езерото и основна точка за потегляне на всички швейцарски параходи. Независимо от предимно индустриалния си вид, Романсхорн също е основен летен курорт, славещ се с популярност сред туристите. Популярен сред швейцарски, немски и австрийски туристите, градът предлага освен всичко панорамен изглед към австрийските и швейцарските планини, които са разположени наблизо. Курортът разполага с плувен басейн, ветроходно училище, училище за водни ски, както и тенис кортове. Освен това Романсхорн има още красив парк и зоологическа градина.

Романсхорн

На снимката: Поглед от високо към Романсхорн;

Романсхорн се използва от туристите не само като място за отдих и за практикуване на различни водни спортове на брега на езерото, но също така и като отправна точка за различни екскурзии из езерото Констанц. Благодарение на добре развития фериботен транспорт по езерото, Романсхорн е свързан с всички останали градове по брега на езерото Констанц, включително и с градове в Германия. Има добри фериботни връзки до Фридрихсхафен, остров Майнау, Констанц и Кройцлинген. Всички тези градове си заслужават посещение, особено остров Майнау – един тропически рай, известен със своята ботаническа градина. Фридрихсхафен, разположен недалеч от Романсхорн, също заслужава посещение главно заради неговия известен музей- Музея Цепелин /Museum Zeppelin/, където е пресъздаден историческия цепелин Хинденбург, който избухва в Ню Йорк през 1937.

Търсите хотел в Романсхорн?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Най-доброто време за посещение:

Най-доброто време за посещение на град Романсхорн е през летните месеци, когато всички градини покрай езерото са оцветени в различни цъфнали цветя/ предимно овощни градини / и когато е по-удачно да се разходите с колело по брега на езерото, или просто да се качите за кратка разходка на някое от многобройните корабчета, които обикалят целодневно езерото Констанц.

Романсхорн

На снимката: Боядисаните в цветовете на града пейки в крайбрежния парк на Романсхорн ви позволяват да поседнете и да се насладите на прекрасната гледка към езерото Констанц;

Транспорт:

Град Романсхорн е свързан чрез влакове с някои от най-големите съседни градове, като Санкт Гален, Санкт Маргаретен, Винтертур, Шафхаузен и др.

Ако пътувате с кола, ще трябва да следвате магистрала A1. Ако сте с кола и искате да се придвижите из езерото без да я оставяте паркирана някъде, моля имайте предвид, че от Романсхорн потегля ферибот за пренасяне на автомобили през езерото. Фериботът свързва Романсхорн и Фридрихсхафен в Германия, така че можете да спестите малко време на шофиране.

Романсхорн също има пристанище, което се обслужва от пътнически фериботи. Последните пътуват до близките градове от швейцарската и немската страни на езерото и се използват от туристите не само като опция за транспорт, но също така и като възможност за опознаването на езерото и като шанс за един по-различен поглед към крайезерните градчета.

Търсите хотел в Романсхорн?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Фериботни връзки свързват Романсхорн с Фридрихсхафен, разположен в Германия. Корабите се експлоатират от Schweizerische Bodensee Schiffahrtsgesellschaft и пътуват на всеки един час, като се започне в 8:30 часа сутрин всеки ден между май и октомври. Последните пътувания са от 18:30-19:30, в зависимост от деня от седмицата. Цялото пътуване отнема около 30 минути.

През лятото има множество корабчета, които оперират по маршрута от Романсхорн до остров Майнау – германски остров, отстоящ на около 6 km (4 мили) на север от Констанц, който някога е бил дом на големия херцог на Баден. Лодки  отново биват оперирани от Schweizerische Bodensee Schiffahrtsgesellschaft. Екскурзии отнемат 90 минути във всяка посока. Романсхорн също разполага с фериботна  връзка с Роршах. Има три отпътувания всеки ден, като цената на пътуването е около 15.00 CHF.

Ако искате да разгледате езерото с велосипед, то може да отидете до гарата на Романсхорн и да вземете колело под наем, цените варират около 30.00 CHF в зависимост от вида на велосипеда и продължителността на наема му. Във всички случаи най-добрият начин да разгледате града е пеша. Град Романсхорн не е голям и позволява да се достигне до всички негови забележителности лесно и в рамките на минути.

Романсхорн

На снимката: Романсхорн е особено популярен през летните месеци, когато целият град е потънал в зеленина и цветя;

Къде да отседнете или вечеряте в Романсхорн:

1/ Парк-хотел Инсели /Park-hotel Inseli/

Този хотел е може би най-добрият в града, като е разположен в една горичка, на 10 минути пеша от центъра на града и директно на брега на езерото. Удобните му и просторни спални са с изглед към парка или езерото; стаите са декорирани с хром и плюшени килими. Управителят Антон Стегер и семейството му управляват хотела от години и се грижат за запазване на приятната му атмосфера. Хотелът разполага с кафе на открито и на закрито, а така също и с място, в което се сервира френска кухня. Заведението предлага панорамна гледка чак до Австрия.

Адрес на хотела: Inselistrasse 6, 8590 Romanshorn, Швейцария;

Телефон на хотела: +41 71 466 88 88;

Знаете ли, че:

От 1999 Романсхорн е домакин на Фестивала на нациите, организиран от ООН и даващ възможност да се видят традициите и обичаите на различни държави?

По-долу ще видите списък на основните забележителности на града, които не бива да пропускате. С кликване върху името на забележителност ще отвори допълнителна страница с детайлна информация за обекта – историческа информация, местоположение, както и практическа информация за посещението на този обект:

 1/ Църквата на Свети Йоан;

2/ Автомобилен музей “Autobau”;

Допълнителна информация за Arbon може да бъде намерена на следния туристически сайт: www.romanshorn.ch.
Важно: Статията предоставя информация за швейцарското градче Романсхорн, разположено на швейцарския бряг на езерото Констанц. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, как да стигнете до града и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Романсхорн

В случай че търсите хотел в Романсхорн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Романсхорн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: