Руската православна църква в Женева, Швейцария

Разположена на върха на хълм в жилищния квартал Les Tranchees, Руската православна църква в Женева се вижда от далеч, а нейните позлатени куполи блестяха на слънцето. През 19-ти век Женева е популярно място за пребиваване и възстановяване за богатите руснаци. Броят на руснаците, които са живели в Женева в този момент, е над 3000 души. Сред тях е Анна Фьодоровна, която финансира изграждането на Руската църква. Завършена през 1869г., тя е изградена върху плана на гръцки кръст. Интериорът е богато украсен във византийски стил, с мраморен иконостас и позлатена дървена врата. Куполите са възстановени за последен път през 1966 г. В църквата се влиза през великолепна веранда, където може да видите красиви арки във византийския стил.

Руската православна църква в Женева

На снимката: Руската православна църква в Женева отвън;

Интериорът на църквата предлага на своите посетители да видят множество икони, датиращи между 16-ти и 20-ти век. Можете също така да се насладите на някои съкровища, дарени на църквата от руската императорска фамилия.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Руе Де-Бомон 18 /Rue De-Beaumont 18/, 1206 Женева, Швейцария;

Телефон: +41 22 346 47 09;

Работно време:

През летните месеци, всеки ден от 9.00 часа до 18.00 часа;

През зимните месеци, всеки ден от 9.00 часа до 17.00 часа;

Вход: Безплатно;
Важно: Статията предоставя информация за руската православна църква в Женева. Тук ще намерите полезна информация за църквата – история, разположение, как да стигнете до нея, работно време за посещение и цени на входни билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Руската православна църква в Женева

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно руската православна църква в Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на църквата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: