Руският музей – град Санкт Петербург, Русия

Руският музей (Russky Muzei) е един от музеите в Санкт Петербург, които трябва задължително да бъдат посетени. Музеят притежава чудесна колекция на руското изкуство, история, нагласи  и художествени стилове. Експозицията на музея включва над 32 000 произведения на изкуството, датиращи между 12-ти и 20-ти век.

Руският музей

На снимката: Сградата на Руския музей в Санкт Петербург;

Най-популярните части от колекцията на музея са поставени в стаите в крилото Беноа. Тук можете да откриете произведения на авангардни творци като Малевич и Кандински. Крилото, посветено на стара Русия, поставя на показ еволюцията на ортодоксалната иконопис, така посетителите могат да получат повече познания относно работата на иконописците и това как те са успели да украсят всички руски катедрали и църкви. Селските сцени на руския живот на село, дело на Алексей Венецианов, както и горските пейзажи на Иван Шишкин, разположени на партерния етаж, са често пъти несправедливо подминавани от посетителите. Обърнете внимание и на забележителните картини в стил Арт-Нуво, както и скици на руския балет Дягилев.

Руският музей

На снимката: Музеят предлага голяма колекция от картини;

Интериорът на музея не е всичко. Музеят се помещава в сграда от 19-ти век, построена за брата на Цар Александър I, великият княз Михаил. Сградата заслужава поне няколко минути, в които да се насладите на нейният екстериор. Музеят дължи много от своите богатства на частни колекции, иззети от руснаците, или „доброволно“ дарени от заможни колекционери, които са се надявали да избегнат преследване чрез дарението. Най-добре е да разгледате музея с екскурзовод или поне като си вземете аудио-гид на английски език, за да сте сигурни, че ще получите пълна информация за колекцията.

Полезна информация за тази забележителност:

Адреси на основните части на Руския музей:

Крилото на Беноа: 2 Griboyedov Canal (може да се достигне с метро – станция Невски проспект);

Мраморният дворец: ул Millionnaya 5/1. (може да се достигне с метро – станция Невски проспект);

Дворецът „Михайловски”: Ulitsa Inzhenernaya 4. (може да се достигне с метро – станция Nevsky Prospekt или Gostiny Dvor);

Замъкът „Михайловски”: ул Sadovaya 2. (може да се достигне с метро- станция Nevsky Prospekt или Gostiny Dvor);

Дворецът „Строганоф: 17 Невски проспект (може да се достигне с метро- станция Nevsky Prospekt);

Къщата на Петър Велики: кей Петровская 6 (може да се достигне с метро- станция Gorkovskaya);

Телефон: +7 812 595 42 48;

Как да стигнете до Руския музей:

-Чрез Метро /най-близката метро станция е Gostiny Dvor или Невски проспект/;

Работно време:

Понеделник, сряда, петък, събота и неделя: от 10.00 часа до 18:00 часа;

Четвъртък: от 13:00 часа до 21.00 часа;

Билетни бюра затварят 30 минути преди края на работното време;

Затворен във вторник;

Цените на входните билети за Руския музей:

Билет за възрастни за крилото Беноа и дворецът „Михайловски”: 450.00 RUB;

Билет за студенти за крилото Беноа и дворецът „Михайловски”:  200.00 RUB;

Билет за възрастни за Мраморния дворец, дворецът „Строганов”, замъкът „Св. Михаил”: 350.00 RUB;

Билет за студенти за Мраморния дворец, дворецът „Строганов”, замъкът „Св. Михаил”: 170.00 RUB;

Билет за възрастни за Къщата на Петър Велики: 250.00 RUB;

Билет за студенти за Къщата на Петър Велики: 130.00 RUB;

Безплатен достъп до Руския музей и всички негови клонове на лица под 18-годишна възраст!
Важно: Статията предоставя информация за Руския музей в град Санкт Петербург, Русия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музея, как да стигнете до музея, информация за работното време и цената на входните билети в Руския музей. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Санкт Петербург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Руския музей в град Санкт Петербург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Руския музей в град Санкт Петербург: