Салон дьо Прованс – Прованс, Франция

Герб на Салон дьо Прованс:  Салон дьо Прованс

 

Ако шофирате между районите на Прованс Буш дю Рон и Воклюз, ще ви се стори, че всеки път води към Салон дьо Прованс и неговите многобройни кръгови движения. Салон де Прованс е модерен град, който се отличава със своите индустриални паркове и големи търговски аутлети. Все пак духът на Прованс може да се усети и тук, ако посетите малкия, но симпатичен, стар град. Разположен на хълм в центъра, старият град на Салон дьо Прован се отличава с красивото шато от 13-ти век, построено от архиепископите на Арл.

Салон дьо Прованс

На снимката: Шатото на Салон дьо Прованс;

 

Това, което обаче е направило Салон дьо Прованс по-известен, е името на Нострадамус. Той е израснал тук през 16-ти век и е живял в града през по-голямата част от живота си. Неговият дом, с малка изложба за неговите предсказания, е отворен за посещения. Интересните неща в Салон обаче не се изчерпват само с това. От 15-ти век още Салон дьо Прованс е известен като производствен център на „le Veritable Savon de Marseille”. Става дума за вид сапун от маслиново олио, който е сред задължителните покупки, ако решите да посетите Прованс. В града все още има две малки фабрики, където тези сапуни се произвеждат.

Салон дьо Прованс

Салон дьо Прованс

На снимките: Из улиците на Салон дьо Прованс;

Основната причина, поради която туристите посещават Салон, е свързана с чудесните възможности за пазаруване. Чаровни бутици, пъстри пазари, както и немалко на брой универсални магазини, предлагат голямо разнообразие от стоки.

Салон дьо Прованс

На снимката: Църквата в града;

Как да стигнете до Салон дьо Прованс:

Градът се намира на кръстопътя между магистрали А7, А54 и пътища N113, D15 и N538. Разположен е почти на половината път между Авиньон и Марсилия.

Повече информация:

Туристическият офис на града се намира на 56 Cours Gimon, 13300 Салон дьо Прованс, телефон: 33 04 90 56 27 60, факс 33 04 90 56 77 09, ot.salon@wanadoo.frwww.visitprovence.com (изберете Салон дьо Прованс от падащото меню).

Салон дьо Прованс

На снимката: Централната част на града, изпълнена с красиви фонтани и малки кафенета;

Салон дьо Прованс

На снимката: Традиционният за града сапун, с който Салон дьо Прованс е прочут и който все още се произвежда тук;В случай че се нуждаете от хотел в Салон дьо Прованс, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Салон дьо Прованс

Важно: Статията предоставя информация за Салон дьо Прованс, Франция. Тук ще намерите полезна информация за града и неговите забележителности, информация за транспорт до града, както и съвети за разглеждане на местните забележителности. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Септември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Салон дьо Прованс, Франция, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: