Сен Максимен Ла Сент Бом – Прованс, Франция

Герб на Сен Максимен Ла Сент Бом: Сен Максимен Ла Сент Бом

 

Ако планирате да се разходите из района на Сент Бом /район, който е изключително популярен сред любителите на природата/, то ви съветваме да отделите малко време и да посетите Сен Максимен Ла Сент Бом. С население от около 12 000 души, градчето се намира в подножието на планината Сент Бом.

Сен Максимен Ла Сент Бом

На снимката: Централната част на Сен Максимен Ла Сент Бом /снимка: R.Collins/;

Според легендата, Мария Магдалена е живяла през последните години от живота си и умира в близост до града. Мощите й били открити в края на 13-ти век в крипта от четвърти век, и са запазени в саркофаг, който е поставен в кралската Базилика на Мария Магдалена. Последната е считана за една от най-важните гробници в християнския свят.

Сен Максимен Ла Сент Бом

Сен Максимен Ла Сент Бом

Сен Максимен Ла Сент Бом

На снимките: Катедралата на града;

Районът на Сен Максимен Ла Сент Бом е бил важна част от Римската империя по време на ранния християнски период, като много градове в Прованс са свързани с първите светци и евангелисти. Сен Максимен Ла Сент Бом също е бил известен с голямата си еврейска общност през Средновековието. Старата синагога в града, както и къщата на равина, може да се посетят дори и днес.

Сен Максимен Ла Сент Бом

На снимката: Светилище на Мария Магдалена;

Как да стигнете до Сен Максимен Ла Сент Бом:

Градът се намира на 36 км. южно от Екс ан Прованс, като за да стигнете до него е най-добре да използвате магистрала А8 и път N7.

Повече информация:

Туристическият офис в града се намира на адрес Hotel De Ville, 83470 Сен Максимен Ла Сент Бом, телефон: 33 04 94 78 00 09, факс 33 04 94 78 09 40, sce.communications.culture.st.maximin@wanadoo.fr.В случай че се нуждаете от хотел в Сен Максимен Ла Сент Бом, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Сен Максимен Ла Сент Бом

Важно: Статията предоставя информация за Сен Максимен Ла Сент Бом, Франция. Тук ще намерите полезна информация за града и неговите забележителности, информация за транспорт до града, както и съвети за разглеждане на местните забележителности. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Септември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Сен Максимен Ла Сент Бом, Франция, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: