Сградата на кметството на град Люцерн, Швейцария /Rathaus/

Сградата на кметството на град Люцерн, която датира от 1602г., има впечатляваща зидария, огромен покрив и висока правоъгълна кула. Кметството се намира в близост до гарата и основните търговски зони, като гледка с лице към река Ройс, пресечена от прочутите мостове на града. Тя е изградена от Антон Исенман в италианския ренесансов стил и е покрита с надвисналия покрив, представляващ типичен стил за кантона Берн. Отвореният безистен, гледащ към река Ройс, все още се използва днес за седмичен пазар. Над арковидния безистен е разположена залата „Kornschütte”- бивша търговска зала, която в момента се използва като изложбена зала и място за концерти.

Сградата на кметството на град Люцерн

На снимката: Сградата на кметството, заснета от един от преминаващите на река Ройс мостове;

Сградата е лесно разпознаваема заради кулата с червен покрив и часовника на кулата. Кулата е добро място за наблюдение, от което може да наблюдавате претъпкания площад по време на пазарните дни вторник и събота.

Сградата на кметството на град Люцерн

На снимката: Часовниковата кула, прилежаща към кметството на Люцерн;

Залата на Съвета в сградата на кметството е облицована с фино резбовани дървени ламперии.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Корнмаркт 3 /Kornmarkt 3/, Люцерн 6002, Швейцария;

Телефон: + 41 41 227 17 17;

Посещения в кметството се допускат само след предварителна уговорка.
Важно: Статията предоставя информация за сградата на кметството на град Люцерн. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, възможности за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Сградата на кметството на град Люцерн

В случай че търсите хотел в Люцерн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно сградата на кметството на град Люцерн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: