Сградата на кметството във Виена, Австрия

Сградата на кметството във Виена е построена между 1872 г. и 1883г. и е дело на архитекта Фридрих Шмид. Построена е в готически стил на мястото на старото кметство, което след разширяването на Виена в резултат на присъединяването на околни села, станало прекалено тясно на множеството си служители. Централната й кула е висока 100 м. и наподобява камбанария на катедрала, което е разбираемо, тъй като преди да започне работа по сградата на кметството, Шмид е работил по базиликата Сант Амброджо. На върха на най-високата от кулите е поставен т.нар. Пазител на града. Той представлява 3.5 метрова фигура на рицар в доспехи, държащ пика. Кметството е седалище на кмета и общинския съвет. Най-голямата му зала е Церемониалната зала, където всяка година се провеждат стотици мероприятия. Също така там се намира и изискан виенски ресторант, с красиви барокови зали, където се предлагат вкусни традиционни виенски специалитети.

Сградата на кметството във Виена

На снимката: Сградата на кметството на Виена;

Полезна информация за забележителността: 

Работно време: От понеделник до петък – от 8.00 до 18.00.

Вход:
Предлагат се организирани обиколки на общината. Провеждат се в понеделник, сряда и петък от 13.00 с изключение на дните, в които Съветът заседава и публичните празници. Обиколките се провеждат с аудиогид на различни езици, сред които и английски език. 

Адрес: Dr.-Karl-Renner-Ring 3, 1017 Виена, Австрия;Важно: Страницата предоставя полезна информация за сградата на кметството в австрийския град Виена – историческа справка, адрес на забележителността, възможности за посещение с организиран тур. Статията е последно обновена от нашия екип на 16 Юли 2018г.

Сградата на кметството във Виена

В случай че търсите хотел във Виена, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно сградата на кметството във Виена, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: