Сградата на общината на Лиеж – град Лиеж, Белгия

Сградата на общината на Лиеж е един от символите на града. Разположена на „Place du Marche 2”, сградата е построена в елегантен класически стил. Изградена в началото на 18-ти век, тя може да бъде посетена от туристи само по време на определени събития. Изключение прави „Стаята на Изгубените Стъпки“, която може да бъде посещавана целогодишно. На централния площад  в близост до сградата на Общината са разположени множество стари къщи, изградени от син камък и тухли.

Сградата на общината на Лиеж

На снимката: Сградата на общината на Лиеж с част от централния градски площад;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Площад дю Марш 2, 4000 Лиеж;

Телефон: +32 42218000;

Посещения може да се организират само на определени дати;

„Стаята на изгубените стъпки“- целогодишен достъп;

Сградата на общината на Лиеж

Важно: Страницата предоставя полезна информация за сградата на общината в белгийския град Лиеж – историческа справка, адрес на забележителността, посещения в сградата на общината на Лиеж. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Лиеж и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно сградата на общината в Лиеж, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: