Сградата на Общината на Мехелен

Сградата на общината на Мехелен се състои от три отделни части- стара част, която е била използвана в миналото като място за търговия с платове, красив дворец и нова модерна конструкция. Най старата част- зала за търговия с платове, заедно с малка кула, е изградена в готически стил. Тази част никога не е завършена заради упадъка на търговията с платове. Тази част от сградата е била засегната от тежък пожар и възстановена , като през 17-ти век към нея дори били добавени и редица барокови елементи. В началото на 16-ти век, когато търговията с платове била отслабнала, били изготвени планове за замяна на тази зала с нов дворец, предназначен за върховния съд, наречен Великият съвет. Плановете обаче не били осъществени, като през 1614 година този съвет се преместил в бившия дворец на Маргарет Австрийска. Източното крило на сградата е завършено през 20-ти век.

Сградата на Общината на Мехелен

На снимката: Сградата на общината на Мехелен, като ясно се очертават различните стилове при нейното изграждане;
Вътрешността на сградата заслужава да се види, като това е възможно само за групи, които се развеждат вътре от гид. На първият етаж на сграда се намират стаята за посрещане, стаята на съвета, както и залата за женитби. В залата на съвета се провеждат ежемесечно заседания на градския съвет. Украсата по стените на тази стая е изработена по време на Първата Световна Война от местни майстори. Третата и последна част на сградата е завършена през 1975г., като тя контрастира на останалата част от постройката.

Сградата на Общината на Мехелен

На снимката: Красиви барокови елементи могат да бъдат видени по част от сградата на общината;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Гроте Маркт 21, 2800 Мехелен, Grote Markt 21, 2800 Mechelen;

Посещение на сградата е възможно като част от Исторически пешеходен тур.Турът е с продължителност около 2 часа, като е препоръчително да си направите резервации. Организира се от 01.04 до 29.10 през уикендите и на официалните празници като започва от 14.00ч. През лятото и на великденските празници: всеки ден от 14.00ч.

Цена: 6.50 Евро за възрастен и 2,50 Евро за деца;

За резервации: Мехелен Туризъм/ Mechelen Tourism

Сградата на общината на Мехелен

Важно: Страницата предоставя полезна информация за сградата на общината в белгийския град Мехелен – историческа справка за забележителността, адрес на сградата, работно време и входна такса за нея. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно сградата на общината на Мехелен, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: