Сградата на общината на Монс

Сградата на Общината на Монс е разположена на централния площад на Монс. Изградена е в готически стил, като строежът й е започнал в средата 15-ти век. Архитект на сградата е Матийо де Лайенс, който е оставил своето име в историята най-вече със строежа на сградата на общината в град Лъовен – определяна на най-красивата готическа сграда в целия свят. Първоначалните планове за сградата на общината в Монс били далеч по-впечатляващи, но поради липсата на необходимите средства една част от предвидените градежи така и не били извършени. Все пак сградата се сдобила с малка кула. Далеч по-интересно за разглеждане е във вътрешния двор на сградата, до който се достига през малък тунел. Там е разположена „градината на кмета“, както и няколко от градските музеи- Военният музей, Музеят на керамиката и Музеят на нумизматиката. В градините може да се види и известната статуя на малко момче, която е известна с това, че дразни всички преминаващи, като плюе вода по тях.

Сградата на общината на Монс

На снимката: Сградата на Общината на Монс;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Големият площад 22, 7000 Монс /Grand Place 22, 7000 Mons/;

Телефон: +32(0)65 33 34 88;

Посещения в сградата могат да бъдат извършени само след предварителна заявка в писмен вид, отправена до Туристическото бюро /benoit.vancaenegem@ville.mons.be/.

През юли и август посещенията се организират след 14.30ч., като са възможни само групови посещения.

Сградата на общината на Монс

Важно: Страницата предоставя полезна информация за сградата на общината на белгийския град Монс-историческа справка, адрес на сградата на общината на Монс, както и информация за нейното посещаване. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Монс и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно сградата на общината на Монс, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: