Сградата на парламента /Stortinget/- град Осло, Норвегия

Парламентът на Норвегия, разположен в Осло, е интересна сграда от жълта тухла, която се определя като една от най-красивите сгради на парламенти в Европа, като се откроява на фона на традиционния за Осло архитектурен пейзаж.

Парламентът на Норвегия

На снимката: Красивата сграда на парламента;

Сградата на парламента е не само впечатляваща отвън, но и отвътре. Интериорът на парламента е изграден в нео-романски стил, който датира от периода 1861-1866. Той е напълно запазен във времето и декориран от някои от най-значимите творци на Норвегия. Произведенията на изкуството, които могат да бъдат намерени във вътрешността, са свързани с различните етапи от историята на Норвегия.

Парламентът на Норвегия

На снимката: Част от красивата заседателна зала на парламента;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Karl Johans Gate 22, Осло, Норвегия;

Телефон: +47 23 31 33 33;

Как да стигнете до Парламента:

– С трамвай / вземете линии N13, 15 или 19/;

– С T-bahnen /слезте на станция Stortinget/;

Работно време на Парламента:

Можете да посетите парламента на Норвегия като част от  организирани посещения. Посещенията с гид се провеждат на английски и норвежки език, както следва:

Обиколка с екскурзовод на английски език: от 10.00 часа и 11.30 часа /събота/;

Обиколка с екскурзовод на норвежки език: от 13:30 часа и 15:00 /събота/;

Цени на входните билети:

Безплатен достъп до Парламента;

Важно: Екскурзиите в парламента отнемат около 45 минути и групите могат да се състоят от не повече от 30 души. Няма възможност за резервации. Обиколките започват от Akersgata, разположена на обратната на главния изход страна на парламента.
Важно: Статията предоставя информация за сградата на парламента на Норвегия, разположена в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за тази сграда, информация за местоположението на сградата, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Парламентът на Норвегия

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно сградата на парламента на Норвегия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около сградата на парламента на Норвегия /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около сградата на парламента, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до сградата на парламента на Норвегия: