Шотландската национална портретна галерия – град Единбург, Шотландия

Добре организирана откъм информация изложба, посветена на кралското семейство на Стюартите, е само една от атракциите в шотландската национална портретна галерия. Изложените тук произведения проследяват живота на 12 поколения на Стюартите, от времето на Робърт Брус до кралица Ана. Сред изложените предмети може да видите бижута на шотландската кралица Мери, както и сребърен сандък за път, оставен от принц Чарли, изоставен от него в битката при Кълоден. Последният от претендентите за трона Стюарт, Чарлз Едуард Стюарт (1720-88г.), идва в Шотландия от Франция през 1745г., за да спечели трона. След като достига до град Дарби, неговата войска е принудена да се оттегли до Кълоден, където е окончателно победен. Преследван в продължение на пет месеца през планините, той избягал в Скай /Skye/, преоблечен като слугиня на жена, под името Флора МакДоналд. През септември 1746г. той се прехвърля във Франция, а след това умира в Рим. Флора е погребана през 1790г. в Килмуир, на Скай.

Шотландската национална портретна галерия

На снимката: Красивата сграда на галерията;

Горната галерия има редица портрети на известни шотландци, включително снимка на Робърт Бърнс.

шотландската национална портретна галерия

На снимката: Вътре галерията е също изключително красива;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: 1 Queen Street, EH2 1JD Единбург, Шотландия;

Телефон: +44 131 624 6200;

Как да стигнете до Шотландската национална портретна галерия:

-Пеша /галерията се намира в центъра на града и лесно се достига пеша/;

-Чрез автобус /редовни автобуси на Лоудиън- линии N10, 11, 12, 16,17, 26 и 44/;

-Чрез автомобил /моля, имайте предвид, че парко места са ограничени на улицата и няма паркинги в близост/;

Работно време на Шотландската национална портретна галерия на

Всеки ден, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Само в четвъртък, от 10.00 часа до 19.00 часа;

Затворена на 25-ти и 26-ти декември;

Цена на входните билети:

Безплатен достъп;

В случай на специални изложби може да се приложи входна такса;
Шотландската национална портретна галерия

Важно: Статията предоставя информация за шотландската национална портретна галерия в град Единбург. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до сградата, информация за работно време за посещения и за организирани турове в сградата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 09 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Единбург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно шотландската национална портретна галерия в град Единбург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около сградата на галерията, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до сградата на шотландската национална портретна галерия: