Ски шанцата Бергизел – град Инсбрук, Австрия

Издигаща се високо над Инсбрук, ски шанцата Бергизел трудно би била пропусната. Мястото, на което се намира днес високата 47м. кула, има голяма историческа стойност. Именно там през 1809г. Андреас Хофер повежда тиролските селяни срещу френските и баварските сили по време на Тиролската война за независимост.

Ски шанцата Бергизел

На снимката: От шанцата се откриват страхотни гледки към цялата околност;

Първата шанца е построена през 1925г. и е използвана по време на олимпийските игри през 1964г. и 1976г. С времето възникнала нуждата от модернизиране на съоръжението. За целта през 1999г. бил проведен конкурс, който бил спечелен от иракския архитект Захи Хадид. Изграждането започнало през 2001г. и завършило през септември 2002г. Проектът се състои от ски рампа, стадион за 28 000 души, наблюдателна платформа, ресторант, спортни съоръжения. С дължина от 90 м. и височина от близо 50м., сградата е комбинация между кула и мост. В структурно отношение тя е разделена на вертикална бетонна кула и обширно зелено пространство. По-атлетичните посетителите на Бергизел могат да изкачат над 400-те стъпала от входа до върха на шанцата.  По-удобно и бързо се стига обаче с елеватора, който взема разстоянието само за 2 минути.

Ски шанцата Бергизел

На снимката: Шанцата трудно може да бъде пропусната;

Ежегодно в Инсбрук се провежда едно от най-престижните състезания по ски скокове – „Турнира на четирите шанци”.

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Bergiselweg 3, Инсбрук, Австрия;

Как да стигнете до шанцата:

Има няколко начина, по които можете да стигнете до ски шанцата Бергизел.

  • Трамвай No 1
  • Такси, което ще ви вземе около 9.00- 10.00 евро;
  • за около 20-на минути
  • С кола – паркингът е на 5 минути пеша от входа на шанцата. Един час паркинг струва 2, 40 евро. Всеки допълнителен час е 0,70 евро.

Вход:

Възрастни 9.50 евро
Групи от 20 и повече човека 8.50 евро
Деца от 6г. до 14г. 4.50 евро
Семеен билет – един или дввама възрастни с децата им до 15г. 18,50 евро
Семеен комбиниран – един или двама възрастни с децата им до 15г. плюс музея Тиролска панорама 28.00 евро
Комбиниран билет за възрастни – за стадиона и музея тиролска панорама 14.00 евро

Работно време за посещение:

В периода юни – октомври, всеки ден от 9.00 до 18.00 часа;

В периода ноември – май, всеки ден от 10.00 до 17.00 часа (затворено във вторник);

Последен вход 30 минути преди затваряне;

Важно: Страницата предоставя полезна информация за ски шанцата Бергизел в австрийския град Инсбрук – историческа справка, адрес на забележителността, цена на входните билети, работно време. Статията е последно обновена от нашия екип на 17 Юли 2018г.

Ски шанцата Бергизел

В случай че търсите хотел в Инсбрук, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно ски шанцата Бергизел – Инсбрук, Австрия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: