Скулптурен парк Вигеланд – град Осло, Норвегия

Скулптурен парк Вигеланд е открит парк, разположен в района на Фрогнер в Осло. Паркът показва пред публика работата на известния норвежки скулптор Густав Вигеланд, който е живял в периода между 1869г. и 1943г. Интересно е да се отбележи, че Вигеланд е проектирал медалите за наградата Нобел, които все още се използват и в днешно време.Скулптурен парк Вигеланд

На снимката: Паркът „Вигеланд“ е предпочитано място за разходка;

Густав Вигеланд е отговорен и за проектирането на самия парк. Той е завършен през 1949г. и е изпълнен с повече от 200 от неговите традиционни фигури в човешки размер, които са разпръснати в парка с площ от 80 хектара.

Елегантно поддържаните градини на парка представят и красиви и поразяващи фигури от бронз и гранит. Повечето посетители предпочитат да посещават парка през зимата или по залез слънце, когато можете да се насладят на скулптурите в една малко по-различна атмосфера. Освен това, ако сте уморени от ходене из парка, можете да посетите разположения в близост музей, който също е посветен на изкуството на Вигеланд.

Скулптурен парк Вигеланд

На снимката: Един от най-впечатляващите монументи в парка;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Nobels Gate 32, 0268 Осло, Норвегия;

Телефон: +47 23 49 37 00;

Как да стигнете до скулптурния парк Вигеланд:

– С автобус /вземете линия N20 до Фрогнер Плас/;

– С трамвай /вземете линия N12 до Фрогнер Плас/

– С T-bahnen /слезте на станция Majorstuen/;

Работно време на парка:

Паркът е отворен през цялата година;

Работно време на Музея Вигеланд:

В периода между 2-ри май и 31-ви август: вторник-неделя, от 10.00 часа до 17:00 часа; Затворен в понеделник;

В периода между 1-ви септември и 30-ти април: вторник-неделя, от 12.00 часа до 16:00 часа; Затворен в понеделник;

Цена на входните билети за Музея Вигеланд:

Билет за възрастни: 80.00 NOK;

Билет за пенсионери/студенти: 40.00 NOK;

Семеен билет: 180.00 NOK;

Безплатно за деца до 7-годишна възраст;

Безплатно с Oslo Pass;

Групови билети /за повече от 10 човека/:

Билет за възрастни: 40.00 NOK;

Важно: Музеят на Вигеланд се намира на юг от парка, на пет минути пеша от главния вход на парка;

Паркирането при парк Вигеланд и музея е ограничено, така че е препоръчително да се използва обществен транспорт;
Важно: Статията предоставя информация за скулптурен парк Вигеланд, разположени в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за парк и музей „Вигеланд“, информация за местоположението на парка и музея, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети за музея „Вигеланд“. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Скулптурен парк Вигеланд

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно скулптурен парк и музей „Вигеланд“ в град Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около скулптурния парк и музей „Вигеланд“ в град Осло /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около парка и музея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до скулптурния парк и музей „Вигеланд“ в Осло: