Словашка национална галерия – град Братислава, Словакия

Словашката национална галерия е създадена през 1948г. При основаването й са комбинирани бароковите военноморски бараки, датиращи от 18-ти век и дело на Г. Мартинели и Ф. Хилдебрандт, и къщата на В.Дедечек. През 1990г. част от колекциите на галерията са разположени и в съседния дворец Естерхази. Дворецът Естерхази представлява продълговата структура, която е проектирана от Файглер Джуниър и изградена в периода 1870-76г. Той напомня италиански ренесансов градски дворец.

Словашка национална галерия

На снимката: Сградата на галерията;

Галерията се отличава с редица великолепни произведения на изкуството. Най-добрите колекции включват произведения на словашкото изкуство от 13-ти и 14-ти век, сред които олтар и статуи от църкви от региона Спиш в  Източна Словакия. Модерното словашко изкуство също е добре представено чрез модели на сгради, снимки, керамика, бижута и плакати, които представят интересен поглед върху творчеството в страната през последните 100 години. Освен словашки художници, колекция също съдържа творби на редица чуждестранни майстори, включително Караваджо, Рубенс, Мане и Пикасо.

Словашка национална галерия

На снимката: Галерията отвътре;

Полезна информация за Словашката национална галерия:

Адрес: Námestie Ľudovíta Štúra 4,  Братислава, Словакия;

Телефон: +421 2 204 761 00;

Работно време:

Вторник – сряда, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Четвъртък, от 12.00 часа до 20.00 часа;

Петък – неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Затворена в понеделник;

Цени на входните билети:

През 2017г. входът за галерията е безплатен.

Предлагат се организирани посещения за групи от по 4 души с екскурзовод – 3.00 Евро;
Важно: Статията предоставя информация за Словашка национална галерия в Братислава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение, цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 5 Септември 2017г.

Търсите хотел в Братислава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на галерията, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Словашка национална галерия

По-долу може да видите интерактивна карта относно словашка национална галерия в Братислава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: