Словашки национален театър – град Братислава, Словакия

Словашки национален театър представлява внушителна нео-ренесансова сграда, която е била изградена в периода между 1884г. и 1886г. Театърът се намира при източната страна на Hviezdoslavovo námestie. В основата на строителния процес стоят двама виенски архитекти, които се били специализирали именно в изграждането на сгради на театри – това са Фердинанд Фелнер и Херман Хелмър.

Словашки национален театър

На снимката: Словашки национален театър;

Фасадата на театъра е украсена красиво с бюстове на известни творци, сред които Гьоте, Лист и Шекспир. В центъра на тимпана е разположена скулптурна група, включваща и музата на комедията Талия. Оперни и балетни представления се организират редовно тук, като разкошният интериор на сградата може да се разгледа само, ако посетите някое от представленията. Бронзовата и мраморната чешма пред театъра, изработена през 1880г. от В. Тилгнер, изобразява троянеца Ганимед на гърба на Зевс, който се е превърнал в орел.

През 2007 г. словашкият национален театър отвори и втора сцена за представления и изложби. Тя се намира на брега на река Дунав, в Евровеа /Eurovea/.

Полезна информация за Словашкия национален театър:

Адрес: Hviezdoslavovo námestie,  Братислава, Словакия;

Телефон: +421 2 204 722 89;

Повече информация за програмата на театъра може да намерите на www.snd.sk.
Важно: Статията предоставя информация за Словашки национален театър в Братислава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение, цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 5 Септември 2017г.

Търсите хотел в Братислава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на театър, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Словашки национален театър

По-долу може да видите интерактивна карта относно словашки национален театър в Братислава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: