Старата библиотека – град Берлин, Германия

Старата библиотека, известна сред местните жители като „Kommode” или в превод „скрин с чекмеджета“ заради своята извита фасада, е всъщност една от най-красивите барокови сгради в Берлин.

Старата библиотека

На снимката: Старата библиотека в Берлин;

Тя е проектирана от Георг Кристиан Унгер и построена около 1775г. с цел да приюти колекцията на кралската библиотека. В действителност, Унгер базира дизайна на библиотеката върху основата на нереализиран план за разширение на комплекса Хофбург във Виена, който план бил изготвен от Йозеф Емануел Фишер фон Ерлах около 50 години по-рано. Вдлъбната фасада на сградата е подчертана чрез прокарването на три отвора, заобиколени в горната част от редица от масивни коринтски пиластри. В сградата в момента се помещава Юридическият факултет на университета Хумболт.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Bebelplatz, Берлин, Германия;

Телефон: +49 30 9020 5555;

Как да стигнете до старата библиотека /Alte Bibliothek/:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 200 и 348/;

-Чрез S-Bahn /станция Friedrichstrasse/;

-Чрез U-Bahn /станция Friedrichstrasse/;
Важно: Статията предоставя информация за Старата библиотека в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на Старата библиотека , как да стигнете до Старата библиотека. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Старата библиотека  в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около  Старата библиотека в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Старата библиотека, Берлин: