Старата ботаническа градина на Бордо

Старата ботаническа градина на Бордо представлява общински парк, разположен в близост до площад Барнидьо. Градината има площ от половин хектар, като беше наскоро разширена, когато през 2003г. в Бордо бе открита ботаническата градина „Ла Бастиде“. Старата ботаническа градина е била открита през 1858г. като естествено продължение на съществувала до тогава друга градина от 17-ти век. В нея може да се открие голямо разнообразие от растителни видове /над 3000/ и то не само такива, които са типични за района на Бордо и на Аквитания, но така също и такива, взети от Америка и Азия. Колекцията от семена в градината наброява над 2000 броя, а хербариумът включва 85 хиляди вида.

Старата ботаническа градина на Бордо

На снимката: Част от старата ботаническа градина- предпочитано място за отдих на местните;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Cours de Verdun, 33000 Бордо, Франция;

Работно време: Всеки ден от 8.30ч. до 18.00ч.;

Вход: Безплатен;

Как да стигнете до старата ботаническа градина:

Чрез трамвай:

Линия А /слезте на станция Jardin Botanique/;

Старата ботаническа градина на Бордо

Важно: Страницата разглежда подробно информация за старата ботаническата градина на Бордо, една от забележителностите на френския град Бордо – историческа информация, адрес на забележителността, информация как да стигнете до старата ботаническа градина на Бордо. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Бордо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно старата ботаническа градина в Бордо, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: