Старият дворец /Altes palais/ – град Берлин, Германия

Altes Palais в Берлин (Старият дворец) е нео-класически дворец, разположен в района на бившия Опернплац (Bebelplatz), е построен за наследника на трона – принц Вилхелм (по-късно Кайзер Вилхелм I). Кайзерът живял тук през целия си живот. Тук той можел да гледа всеки ден смяната на караула на двореца от прозорец на приземния етаж, в левия край на сградата.

Старият дворец

На снимката: Старият дворец, Берлин;

Дворецът, построен 1834-1837, е проектиран от Карл Фердинанд Лангханс, но неговите прекрасни мебели са били унищожени по време на Втората световна война. Впоследствие дворецът е възстановен и сега се използва от университета „Хумболт”.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Унтер ден Линден 9, Берлин, Германия;

Как да стигнете до Стария Дворец /Altes Palais/:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 200 и 348/;

-Чрез S-Bahn /станция Friedrichstrasse/;

-Чрез U-Bahn /станция Friedrichstrasse/;

Работно време:

Затворен за обществеността;
Важно: Статията предоставя информация за Стария дворец /Altes Palais/ в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на Стария дворец /Altes Palais/, как да стигнете до Стария дворец /Altes Palais/. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Стария дворец /Altes Palais/ в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около Стария дворец /Altes Palais/ в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Стария дворец /Altes Palais/, Берлин: