Старият музей – град Берлин, Германия

Старият музей в Берлин, чиято сграда е проектирана от Карл Фридрих Шинкел, несъмнено е една от най-красивите нео-класически структури в света, със нейния внушителен портик с височина от 87 м (285 фута), поддържан от 18 йонийски колони. Музеят отваря врати през 1830г., като е един от първите музеи в Европа, строени именно с цел да служи като музей. Плановете за музея били да служи като място, където да се разположи кралската колекция от картини и антики. След Втората световна война, сградата е била използвана само за показване на временни изложби. От 1998г. старият музей помещава части на Музея на антиките, включващ великолепна колекция от гръцки и римски антики.

Старият музей

На снимката: Сградата на Стария музей, Берлин;

Една от основните атракции във вътрешността на музея е главата на Перикъл- това е римско копие на скулптурата, създадена от Кресилас и която стои на входа на Акропола в Атина. Можете да видите и мозайки от вилата на Адриан. Тази цветна мозайка изобразява батална сцена между кентаври и тигър и лъв. Мозайката идва от вилата на Адриан, разположена в района на Тиволи, в покрайнините на Рим.

Старият музей

На снимката: Главата на Перикъл;

На приземния етаж на музея има галерии, където са представени гръцки и римски антики.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Am Lustgarten /Bodestrasse/, 10178 Берлин, Германия;

Телефон: +49 30 266 42 42 42;

Как да стигнете до Стария музей /Altes Museum/:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 200 и 348/;

-Чрез S-Bahn /станция Hackescher Markt/;

-Чрез U-Bahn /станция Hackescher Markt/;

Работно време:

Вторник-неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Сряда, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Редовен билет – 10.00 евро;

Намален билет – 5.00 евро;

Редовен билет за всички изложби на Острова на музеите – 18.00 евро;

Намален билет за всички изложби на Острова на музеите – 9.00 евро;

Годишен билет за всички музеи в Берлин /включително и този/ – 25.00 евро;
Важно: Статията предоставя информация за Стария музей в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на Стария музей , как да стигнете до Стария музей , както и информация за работното време на музея и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно  Стария музей в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около Стария музей в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Стария музей, Берлин: