Старият дворец в Бамберг, Германия

Старият дворец в Бамберг /Alte Hofhaltung/ е служил като императорски и епископски дворец и се намира на централния площад на града. Дворецът е заобиколен от красиви старинни сгради в късноготически стил. Дворецът се намира при северната страна на голямата катедрала на Бамберг, така че много лесно може да обиколите тези две забележителности на града.

Старият дворец в Бамберг

На снимката: Старият дворец /Alte Hofhaltung/;

Макар че днес дворецът е лишен от голяма част от предишната си славa, той все още представлява впечатляваща сграда в готически стил, като разполага с просторен двор. Понякога в този двор се организират специални събития, а такива има и нерядко в параклиса на Св. Катерина /често дори тук има и сватбени тържества/.

Ако посетите мястото, ще може да разгледате и да видите останките от оригиналната зала за събрания /от 19-ти век/. Отделно от това мястото е известно с прекрасните си стаи, сред които особено се отличава Залата на краля /Kaisersaal/ с нейните фрески, както и Китайския кабинет, впечатляващ с интериора си.

Старият дворец в Бамберг

На снимката: Вътрешният двор;

Днес Старият дворец на Бамберг е дом за местния исторически музей, но можем да кажем, че самата сграда е доста по-интересна от изложените тук колекции. Музеят представя колекции от артефакти, документи и карти на историята на Бамберг. За съжаление, голяма част от информацията за тези колекции е на немски език, поради което ако не владеете езика, трудно ще разберете кое какво е и каква е неговата история.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Domplatz 8, Бамберг, Германия;

Телефон: 0951 871142;

Работно време за посещение на историческия музей:

Май-октомври: от 9.00 до 17.00  часа /затворен в понеделник/;

Ноември-април: отворен само за специални изложби;

Цени на входните билети:

Двата параклиса в двореца и Старият дворец може да се посетят с организиран тур с екскурзовод:

Билет за възрастни – 3.50 Евро;

Намален билет – 2.50 Евро;

Как да стигнете до двореца:

-С автобус /линия 10 до Domplatz/;
Важно: Статията предоставя информация за Стария дворец в Бамберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за двореца – история, разположение, билети, работно време за посещение.. Статията е последно обновявана от нашия екип на 8 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Бамберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Стария дворец в Бамберг и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Старият дворец в Бамберг

По-долу може да видите интерактивна карта относно Стария дворец в Бамберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: