Старото кметство на Бамберг, Германия

Историята на Старото кметство на Бамберг е доста любопитна: фреските, които украсяват фасадата му, са толкова невероятни, колкото и историята на самата сградата. Според легендата епископът на Бамберг не предоставя на гражданите никаква земя за изграждането на кметство. Това накарало местни жители да се забият коловете в самата река Регниц, за да създадат изкуствен остров, на който изградили кметството, което те толкова силно желаели да има.

Старото кметство на Бамберг

На снимката: Старото кметство на Бамберг;

Фреските на старото кметство няма как да не ви впечатлява, защото придават на самата фасада триизмерно качество. Това се дължи на приложената архитектура стил „trompel d’oeil”. Специален детайл на фасадата е едно от нещата, които туристите винаги търсят – от една от стените се подава крак на херувим. Днес в старото кметство се помещава престижната рококо зала, както и колекцията на Лудвиг.

Старото кметство на Бамберг

На снимката: Красивите стенописи по стените на кметството;

Полезна информация за Старото кметство на Бамберг:

Адрес: Altes Rathaus, Obere Brück,  96047 Бамберг, Германия;

Телефон: 0951 871781;

Работно време:

Вторник – неделя, от 10.00 часа до 16.30 часа;

Цени на входните билети за колекцията на Лудвиг:

Билет за възрастни – 6.00 Евро;

Билет за деца и ученици до 18г. – 1.00 Евро;

Билет за пенсионери над 65г. – 5.00 Евро;

Семеен билет – 12.00 Евро;
Важно: Статията предоставя информация за Старото кметство на Бамберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за сградата – история, разположение, билети, работно време за посещение.. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Бамберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Старото кметство на Бамберг и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Старото кметство на Бамберг

По-долу може да видите интерактивна карта относно Старото кметство на Бамберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: