Статуята на гиганта – град Монтеросо ал Маре, Италия

Статуята на гиганта в Монтеросо трудно ще бъде пропусната от който и да е посетител, защото стои в края на плажа на гад, на входа на пристанището. Това е двуметрово статуя, направена от 14 см. подсилена стомана, като представя Нептун и свидетелства за историята на на Монтеросо през последните сто години. В началото на 20-ти век градът е проспериращ, благодарение на риболовната индустрия.

Статуята на гиганта

На снимката: Статуята на гиганта, видима на плажа на Монтеросо;
Построена през 1910г. от инженерите А. Минерби и Левахер, статуята първоначално е красила места вила, където е била разположена на верандата във форма на черупка. По време на Втората Световна Война вилата е разрушена от бомбардировките. През 1966г., силна буря удря крайбрежието на Монтеросо и засяга статуята. В продължение на много години статуята била забравена, докато туристическата индустрия не започнала да налива сериозни пари в  местната икономика. Постепенно статуята е частично възстановена, но не и изцяло, като целта била да се напомня на хората за крехкостта на морския бряг и силата на природата.

Статуята на гиганта

На снимката: По-близък план на статуята;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Пристанището на Монтеросо, Чинкуе Тере, Италия;

Телефон: +39 0187817059 или се свържете с местния туристически офис, разположен на гарата;

Статуята на гиганта

Важно: Статията предоставя информация за статуята на гиганта в град Монтеросо ал Маре,  Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до статуята. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно статуята на гиганта в град Монтеросо ал Маре, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около брега до статуята в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: