Статуята на Христос в Лисабон, Португалия

Статуята на Христос в Лисабон е разположена срещу Кайш ду Содре – една от главните улици на Лисабон и място, където се срещат някои от най-важните транспортни връзки на града. Построена е през 1959г. в знак на благодарност към Бог за това, че е пощадил Португалия от ужасите на II-та Световна Война. За вдъхновение при изграждането на статуята е послужила сходната статуя в Рио де Жанейро, но място за прилика всъщност няма. Статуята е висока 28 метра и оттук се разкриват красиви гледки към цял Лисабон, а така също и на юг в посока към полуостров Сетубал. Ако се интересувате, може да се изкачите с асансьор до върха.

Статуята на Христос в Лисабон

На снимката: Статуята на Христос и площадката, до която може посетителите да се качат;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Алто до Прагал /Alto do Pragal/, Лисабон, Португалия;

Телефон: +351 21 272 1270;

Как да стигне до монумента:

От Каиш ду Содре вземете ферибот в посока Касилияс и след като слезете с автобус N101 се стига точно до статуята;

Работно време:

От 1 до 14 юли: от 9:30 до 18:45 часа.

От 15 юли до 31 август: от 9:30 до 19:30 часа.

От 1 до 20 септември: от 9:30 до 18:45 часа.

От 21 септември до 30 юни: от 9:30 до 18:00 часа

Цена на входните билети:

Билет за възрастен струва 4.00 Евро;

Билет за деца струва 2.00 Евро;Важно: Страницата предоставя полезна информация за статуята на Христос в Лисабон, една от големите забележителности на португалския град – историческа справка, адрес на забележителността, информация как да стигнем до статуята на Христос , работно време за посещения на статуята и цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 24 Юли 2018г.

Статуята на Христос в Лисабон

В случай че търсите хотел в Лисабон, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно статуята на Христос в Лисабон, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: