Светилището "Мадона дел Сасо", езерото Орта

Ако имате автомобил, то може да предприемете пътуване до датиращото от 18-ти век светилище „Мадона дел Сасо“. Църквата се намира на противоположната страна на езерото, срещу Орта Сан Джулио. Що се отнася до архитектура и конструкция, църквата е наистина впечатляваща- светилището се издига на оголена скала над селцето Сан Маурицио. Гледката е наистина впечатляваща като може да видите цялото езеро Орта, та дори и след него.

Мадона дел Сасо

На снимката: Светилището „Мадона дел Сасо“ е красиво разположено над езерото;

Самото светилище е истинско бижу, като интериорът му е прекрасен. Вътре може да видите красиви стенописи от 18-ти век, както и картини от 17-ти век.

Мадона дел Сасо

На снимката: Близък план на сградата отвън;
Ако идвате с автомобил, то може да ви препоръчаме да поемете по пътя, който е предназначен за автобуси. Този път ще ви отведе до светилището с няколко минути по-бавно, но пък за сметката на това ще може да преминете през центъра на едно живописно малко селце- последното е толкова тихо и заспало, че дори кучетата се излежават по пътя.

Мадона дел Сасо

На снимката: Част от красивия интериор;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Panoramica, Мадона дел Сасо, Италия;

Телефон: +39 0322 981156;

Светилището „Мадона дел Сасо“

Важно: Статията предоставя информация за светилището „Мадона дел Сасо“, разположено на брега на езерото Орта, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 20 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно светилището „Мадона дел Сасо“, разположен на брега на езерото Орта, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около светилището в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: