Светилището Плачещата Дева Мария – град Сиракуза, Италия

Светилището Плачещата Дева Мария е един от най-странните паметници или църкви в цяла Сицилия. Проектирано за да наподобява голяма сълза, структурата е създадена от двама французи – Мишел Арно и Пиер Парат. Годината на създаването е 1994г. В него се намира статуя на Дева Мария, за която се твърди, че е плакала в продължение на 5 дни през 1953г. Направените химически тестове показват, че течността е подобна на тази на човешките сълзи. Поклонници все още се събират тук.

Светилището Плачещата Дева Мария

На снимката: Светилището отвън;

Макар и критикувана от архитектурните пуристи, съвременната конична структура доминира над района, извисявайки се на 74 метра височина, а диаметърът му е 80 метра. Интериорът е наистина впечатляваща, като може да се замаете докато гледате към вертикалните прозорци, простиращи се нагоре до края на тавана.

Светилището Плачещата Дева МарияНа снимката: Интериорът на светилището;

 

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виа Сантуарио 33, Сиракуза, Италия;

Телефон: +39 0931 21446;

Работно време за посещение:

Всеки ден, от 8.00 часа до 12.00 часа и от 16.00 часа до 19.00 часа;

Цени на входните билети:

Вход свободен;
Важно: Статията предоставя информация за Светилището Плачещата Дева Мария в град Сиракуза – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво може да видите отвън  и вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Май 2017г.

Търсите хотел в Сиракуза?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Сиракуза и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Светилището Плачещата Дева Мария

По-долу може да видите интерактивна карта относно Светилището Плачещата Дева Мария в Сиракуза  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: