Тауър Бридж – град Лондон, Великобритания

Тауър Бридж е чудесно творение на викторианското инженерство, завършено през 1894г. Много бързо мостът се превръща в символ на Лондон. Неговите две готически кули включват механизъм за издигане на пътното платно, с което се позволява на по-големите кораби да преминат. Кулите са изработени от стоманена рамка, облечена в камък.

Тауър Бридж

На снимката: Тауър Бридж;

Когато Тауър Бридж е вдигнат, образува се пространство с височина от 40 метра и ширина от 60 метра. В добрите дни на моста е имало случаи/дни, в които той е бил вдиган и свалян по пет пъти на ден. Днес мостът е дом на Изложбата „Тауър Бридж”, където е представена историята на моста. От алеите между двете кули на моста се откриват красиви гледки към реката. Ако решите да се разходите до моста, ще може да посетите и стаята, в която се е намирал парния двигател, задвижвал моста до 1976г. Днес този двигател вече е изваден от употреба.

Тауър Бридж

 

Тауър Бридж

На снимките: Покритата остъклена алея между двете кули /отгоре/ и механизмът, който е задвижвал вдигането и спускането на моста /отдолу/;

Полезна информация за Тауър Бридж:

Адрес: Тауър Бридж, Лондон SE1, Великобритания;

Телефон: +44 (0) 20 74033763;

Работно време:

Лятно работно време /Април – Септември/: от 10:00 часа до 17:30 часа;

Зимно работно време /Октомври – Март/: от 09:30 часа – 17:00 часа;

Изложбата Тауър Бридж е затворена в периода 24-26 декември, а на 1-ви януари работи от 10.00 часа;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 9.00 Британски лири;

Детски билет /5-15 години/ – 3.90 Британски лири;

Билет за ученици /след идентификация/ – 6.30 Британски лири;

Билет за пенсионери /над 60 години/ – 6.30 Британски лири;

Билет за 1 възрастен и 2 деца – 14.10 Британски лири;

Билет за 2 възрастни и  1 дете – 18.00 Британски лири;

Билет за 2 възрастни и 2 деца – 20.30 Британски лири;

Билет за 2 възрастни и 3 или 4 деца – 22.50 Британски лири;

Как да стигнете до Тауър Бридж:

-Чрез автобус /следните автобусни линии ще ви отведат до моста: 15, 42, 78,100, RV1/;

-Чрез метро /станция Тауър Хил- Tower Hill; станция Лондон Бридж- London Bridge/;Важно: Статията предоставя информация за Тауър Бридж – Лондон, Великобритания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – какво може да видите вътре, как да стигнете до моста, работно време за посещение и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Януари 2017г.

Търсите хотел в Лондон?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Тауър Бридж

По-долу може да видите интерактивна карта относно Тауър Бридж – Лондон, Великобритания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: