Театър Виктория-Еухения – град Сан Себастиан, Испания

Театър Виктория-Еухения е една от най-бляскавите сгради в Сан Себастиан. Построена е по проект на архитекта Франсицко де Уркола и отваря врати през 1912г. Дизайнът е повлиян от стила нео-платереско. Архитект Уркола взема под внимание последните театри, построени през същия период във Виена и Париж. На централната фасада на сградата, над Дорийските врати, се открояват четири групи скулптури, представящи опера, драма, комедия и трагедия.

Театър Виктория-Еухения

На снимката: Театър Виктория-Еухения, погледнат отпред;

През 90-те години били забелязани проблеми по сградата. Някои от съоръженията й били в окаяно състояние и не отговаряли на съвременните изисквания за безопасност, достъп и др. Така през 1995г. било поставено началото на съвместен проект между общинския съвет и министерството на културата за финансирането на реставрацията на сградата. Между 2001г. и 2007г театърът претърпява сериозна реконструкция, изразяваща се в ремонт на покрива, на терасите, на фасадата, преразпределяне на офиси и намаляване на капацитета. Създава се допълнително място за най-съвременната техника. Въпреки това обаче Виктория-Еухения запазва оригиналните си характеристики и чар. През годините именно той е център на културния живот в Сан Себастиан. Театърът служи за място, където се провеждат важни културни събития като филмови и музикални фестивали.

Театър Виктория-Еухения
На снимката: Независимо от извършените реконструкции, театърът е запазил своя чар и оригинални характеристики;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Paseo Republica Argentina 2, 20004 Сан Себастиан, Испания

Телефон: +34 943 481160;

Билети се продават в билетния център на театъра от 11.30 – 13.30 и от 17.00 – 20.00.Важно: Страницата разглежда подробно театър Виктория-Еухения, една от забележителностите на испанския град Сан Себастиан – историческа справка, адрес на театъра, информация за закупуването на билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Театър Виктория-Еухения

В случай че търсите хотел в Сан Себастиан, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно театър Виктория-Еухения в Сан Себастиан, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на театъра, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: