Третяковската галерия – град Москва, Русия

Третяковската галерия е художествена галерия в Москва, която предлага на своите посетители да видят някои от най-добрите руски художествени колекции в света. Началото на колекциите е поставено от местния московски търговец Третяков, който през 1856г. закупува няколко произведения на изкуството от местните руски художници. Неговата идея е да продължи с покупките, така че събраните колекции да  могат да се превърнат в музей един ден.

Третяковската галерия

На снимката: Третяковската галерия отвън;

Музеят е хранилище на руското изкуство, като се започне с най-ранните православни икони, които датират от покръстването на Русия през 9-ти век. След това той проследява историята на страната през натурализъм на 19-ти век, арт-нуво творбите на Михаил Врубел, както и датиращите от 20-ти ве авангардни творби на Малевич и Кандински. Един от шедьоврите е портрета на руския цар Иван Грозни, който показва руския владетел посърнал от угризения след като е убил собствения си син.

Третяковската галерия

На снимката: Изложбена зала в галерията;

Няколко от представените в галерията творци са имали са случайна връзка с Русия, но това по никакъв начин не намалява художествената стойност на техните творби. Значително подобрена след продължителна реновация, галерията отваря врати отново през 1995г. с подобрен външен вид, както и с допълнителни услуги за граждани, които не са руснаци. Разглеждането на музея по хронологически ред е до известна степен логично, макар че ако желаете винаги може да прескочите част от изложеното. Ако не сте придружени от гид, добре е да си вземете от касите аудиогид.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 10 Lavrushinsky pereulok, Москва, Русия;

Телефон: +7 499 230 77 88;

Как да стигнете до Третяковската галерия:

-Чрез метро / най-близките станции са „Tretyakovskaya” и „Novokuznetskaya”/;

Работно време на галерията:

Вторник, сряда и неделя, от 10.00 часа до 18:00 часа;

Четвъртък, петък и събота, от 10.00 часа до 21:00 часа;

Затворен в понеделник;

Билети се продават до един час преди края на работното време;

Цени на входните билети за Третяковската галерия:

Билет за възрастни – 500.00 RUB;

Билет за студенти – 250.00 RUB;

Безплатно за деца под 18-годишна възраст;

Важно: Ако искате, можете да посетите галерия като част от организирани турове.  Препоръчително е да си направите резервация най-малко една седмица преди вашето посещение. Tуровете се организират на английски, френски и немски език и струват 6500.00 RUB;

Важно: Статията предоставя информация за Третяковската галерия в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на галерията, как да стигнете до галерията, информация за работното време на Третяковската галерия, както и за цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Третяковската галерия

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Третяковската галерия в Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около галерията в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около галерията, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Третяковската галерия, Москва: