Трипенхуис – град Амстердам, Холандия

Юстус Вингбоонс /Justus Vingboons/ отговарял за дизайна на това богато украсено класическо имение, завършено през 1662г. Макар и да се смята, че това е само една къща, реално става дума за две. Фасадата, очертана от осем коринтски колони, предлага интересни фалшиви прозорци в средата. Къщата е проектирана за богатите оръжейни търговци Лодевайк и Хендрик Трип, като комините на сградата наподобяват оръдия.

Трипенхуис

На снимката: Трипенхуис;
Художествената колекция на града се е помещавала тук от 1817г. до 1885г., когато тя е преместена в Райксмузеум. Днес в Трипенхуис се помещава Холандската Академия. На номер 26 на същата улица, точно срещу Трипенхуис, е разположен така нареченият „малък Трипенхуис”, построен през 1698г. Сградата е с ширина от едва 2.5 метра, като се откроява с красивите си корнизи, където може да се видят издълбани  сфинксове.

Трипенхуис

На снимката: Красиво декорирани тавани в сградата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Кловенирсбургвал 29, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 551 0700;

Как да стигнете до Трипенхуис:

-Чрез трамвай /използвайте линии 4, 9, 14, 16, 24 и 25/;

-Чрез метро /метростанция Nieuwmarkt/;

Трипенхуис е затворена за обществеността;

Трипенхуис

Важно: Статията предоставя информация за Трипенхуис, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до сградата, както и повече информация за нейната история. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Трипенхуис- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около сградата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: