Трите сестри – град Талин, Естония

Най-поразителните от всички търговски къщи в Стария град на Талин са Трите сестри /Kolm Ode/. Къщите са разположени на гърба на църквата Свети Олаф, на  адрес Pikk 71. Това са едни от най-добре запазените къщи от Хансеатския период – изключително функционални сгради, с товарни люкове и лебедки по техните фасади. Къщите са били използвани като жилища, складове и офиси в едно. Сравнително наскоро Трите сестри бяха превърнати в луксозен хотел и боядисан в шикозни цитрусови цветове, придавайки им вид на истинско монументално трио от готови за облизване готически близалки.

Трите сестри

На снимката: Трите готически къщи, днес превърнати в хотел, са едни от най-красивите постройки в Талин;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Pikk 71, 10133 Талин, Естония;

 

Търсите хотел в Талин?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Важно: Статията предоставя информация за Трите сестри – Талин, Естония. Тук ще намерите полезна информация за забележителността и историята на трите къщи. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Януари 2017г.


Трите сестри

По-долу може да видите интерактивна карта относно Трите сестри – Талин, Естония, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: