Църква Сан Джорджо – град Портофино, Италия

Моряците, които се завръщали от кръстоносните походи, донесли със себе предполагаемите мощи на Св. Георги, които са били поставени подлаганата на чести реконструкции църква Сан Джорджо /Св. Георги/. Разположена е на мястото, където на времето се е издигал римски храм, посветен на персийския бог Митра, като предлага днес чудесна гледка към пристанището и околния залив.

Църква Сан Джорджо

На снимката: Църква Сан Джорджо;
Празникът на светеца се чества на 23-ти април със „Съдбата на Свети Георги” – ритуален огън, който се запалва на площада и се поддържа от ствола на дърво и от детрит, хвърлян от гражданите на Портофино. Искрите, които попадат в морето или се отделят, предсказват какъв ще бъде предстоящия сезон.

Църква Сан Джорджо

На снимката: Красивият и изчистен интериор на църквата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Salita S. Giorgio, 16034 Портофино, Италия;

 Цени на входни билети:

Вход свободен;

Как да стигнете до църквата:

Тръгнете нагоре към Кастело Браун и ще достигне до църквата, тъй като тя е по средата на пътя към замъка;
Църква Сан Джорджо

Важно: Статията предоставя информация за църква Сан Джорджо в Портофино, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 27 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Портофино, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com