Църква Свети Никола – град Мюнхен, Германия

В близост до културния център Гастейг в Мюнхен, в средата на малка, спокойна горичка, се издига малката църква Свети Никола . Нейните варосани стени и куполът във формата на лук довеждат веднага в съзнанието ни картини за селските църкви на Бавария.

Църква Свети Николай

На снимката: Църква Свети Никола;

Сградата, спомената за първи път през 1313г., първоначално е била част от болница за прокажени хора. Възстановявана е през ренесанса и барока. След като е пострадала по време на Втората световна война, тя е възстановена и е добавен късен бароков олтар от Гармиш.

Църква Свети Никола

На снимката: Църквата отвътре;
Непосредствено до църквата е Алтотингер Капеле – параклис, разполагащ с покрита колонада. Той е копие на известната църква в Алтотинг. Първоначално построен в бароков стил, той е бил реконструиран на няколко пъти, като последният от тях е през 1916г. Обърнете внимание на разпятието. Модерното разпятие, стоящо на фона на бароковите фигури, замества оригиналното разпятие от 18-ти век, което е унищожено по време на Втората световна война.

 Църква Свети Никола

На снимката: Алтотингер Капеле;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Innere Wiener Strasse 1, 81675 Мюнхен, Германия;

Телефон: +49 89 6701719;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез трамвай /линия 16/;

-Чрез S-Bahn /станция Rosenheimer Platz/;

-Чрез U-Bahn /станция Max-Weber-Platz/;

Работно време на църквата:

Всеки ден, от 8.00 часа до 20.00 часа;
Църква Свети Никола

Важно: Статията предоставя информация за църква Свети Никола в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на църквата, как да стигнете до нея, както и информация за работното време за посещения. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com