Църквата Анунциата дей Каталани – град Месина, Италия

Църквата Анунциата дей Каталани в Месина е една от любимите църкви на местните жители. Случилото се с църквата по време на голямото земетресение от 1908г. малко или много засилва тяхната привързаност към този храм. Църквата оцеляла като по чудо на природното бедствие, което засегнало по-голяма част от направените по храма промени и допълнения. След земетресението църквата буквално била върната към първоначалния й архитектурен стил от 12-ти и 13-ти век. В резултат на земетресението и неговото влияние върху тази част на Месина, църквата може да ви изглежда като потънала малко в земята. Опитайте се да видите църквата от към западната й фасада, където ще видите чудна комбинация от порти, датиращи именно от 13-ти век.

Църквата Анунциата дей Каталани

На снимката: Църквата Анунциата дей Каталани отвън;

Интериорът, използван като параклис за университета, е от червен, жълт и бял камък, с високи коринтски колони. Най-забележителната характеристика на храма, е апсидата – чудесен пример за нормански стил. Неф и двете странични пътеки водят към апсидата, която се намира под тухлен купол. Църквата е смесица от арабски и византийски елементи – романтична архитектура, смесена с типичните за маврите елементи като геометрични мотиви.

Църквата Анунциата дей КаталаниНа снимката: Част от интериора на храма;

 

В задната част на църквата е известната статуя на дон Хуан Австрийски – син на император Карл V и герой в битката за Лепанто ot 1571г. Интересно е, че е представен като стъпил с крак върху главата на османския командир Али Баса. Скулпторът Андреа Каламех създал този паметник през 1572г. Между другото, един още по-известен моряк отплава от Месина, за да участва в същата тази битка – Мигел де Сервантес, автор на Дон Кихот. Ранен, той е върнат, за да се възстанови в местната болница.

Църквата Анунциата дей Каталани

На снимката: Статуята на Хуан Австрийски;

Полезна информация за посещение на църквата Анунциата дей Каталани:

Адрес: Пиаца дей Каталани, Месина, Италия;

Телефон: +39 90 6684111;

Работно време за посещение:

Понеделник – събота, от 9.30 часа до 11.30 часа;

Неделя, от 9.00 часа до 11.30 часа;

Цени на входните билети:

Вход свободен;
Важно: Статията предоставя информация за църквата Анунциата дей Каталани в град Месина /остров Сицилия, Италия/. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Май 2017г.

Търсите хотел в Месина?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата Анунциата дей Каталани

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Анунциата дей Каталани в Месина – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на църквата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: