Църквата Хофкирхе – град Люцерн, Швейцария

Църквата Хофкирхе в град Люцерн е чудесен пример за късната ренесансова швейцарска архитектура и всъщност се счита за най-важната ренесансова църква в Швейцария. Първоначалната църква, датираща от 12-ти век, е почти напълно унищожена от пожар през 1633г. Само кулите близнаци, със заострени куполи, остават и са включени към настоящата сграда. Великолепният интериор е решен в ренесансов стил. Забележителни части на църквата, заслужаващи вниманието ви, включват олтара със статуи на Свети Леодегар и Свети Мавриций – патрони на Люцерн. Олтарът в северната пътеката е украсен с изображение на Успение Богородично,  боядисано през 1500г. Църквата разполага с красив амвон, както и огромен орган, построен около 1640г. Ниша в северната кула представя Христос в Гетсиманската градина.

Църквата Хофкирхе

На снимката: Църквата Хофкирхе  в Люцерн;

Въпреки че като цяло интериорът е прост и доста обикновен и изчистен, това като че ли само спомага за подчертаването на бароковите златни олтари. През лятото, представления с използването на известния орган на църквата се провеждат често тук.

Църквата Хофкирхе

На снимката: Част от красивия интериор на Хофкирхе;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Sankt-Leodegar-Strasse 6, Люцерн 6006, Швейцария;

Телефон: + 41 41 229 9500;

Работно време: Всеки ден от 7.00 часа до 19:00 часа;

Цена на входните билети: Безплатен вход;
Важно: Статията предоставя информация за църквата Хофкирхе в швейцарския град Люцерн. Тук ще намерите полезна информация за църквата – история, разположение, как да стигнете до нея, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Църквата Хофкирхе

В случай че търсите хотел в Люцерн, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Хофкирхе в Люцерн, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: