Църквата и кулата на духовниците – град Порто, Португалия

В близост до Площада на свободата  в Порто се намира църквата и кулата на духовниците. Кулата на духовниците е притегателно място за всички туристи, защото позволява да се насладите на красиви и спиращи дъха гледки. Завършена е през 1763г. и към момента на своето завършване е била най-високата сграда в Португалия. В момента това вече не е така, защото водачеството се държи от кулата „Васко да Гама” в Лисабон.

Църквата и кулата на духовниците

На снимката: Кулата на духовниците;

Кулата е построена в бароков стил и е дело на продуктивния италиански архитект Николо Назони. Той е проектирал и близката и свързана с кулата църква. Кулата е висока 76 метра и до върха ще ви отведат 240 стъпала. Що се отнася до свързаната с кулата църква, заслужава да се отбележат предметите от мрамор в стил барок-рококо. Заедно кулата и църквата оформят едно овално градско каре. Фасадата на самата църква също се характеризира с овални прозорци.

Църквата и кулата на духовниците

На снимката: Гледка от кулата към града и река Доуро;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: R. de Sao Filipe de Nery, 4050-546, Порто, Португалия;

Телефон: +351 22 0145489;

Как да стигнете до църквата и кулата:

Църквата и кулата се намират в близост до Площада на свободата и лесно може да се достигнат пеша;

Работно време на църквата и кулата:

Всеки ден от 9.00 часа до 19.00 часа;

Изключения:

24-ти Декември: от 9.00 часа до 14.00 часа;

25-ти Декември: от 11.00 часа до 18.00 часа;

31-ви Декември: от 9.00 часа до 14.00 часа;

1-ви Януари: от 11.00 часа до 19.00 часа;

Цена на входните билети за кулата и музея на духовниците:

Билет за възрастни- 5.00 Евро;

Билет за организирано посещение на църквата, музея и кулата – 6.50 Евро;

Билет за нощно посещение на кулата /между 19.00 и 23.00 часа/ – 5.00 Евро;

Безплатно за деца до 10 години;
Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата и кулата на духовниците, една от големите забележителности на португалския град Порто -историческа справка, адрес на забележителността, работно време за посещения на църквата и кулата на духовниците в Порто, цена на входните билети, информация как да стигнете до църквата и кулата. Статията е последно обновена от нашия екип на 26 Юли 2018г.

Църквата и кулата на духовниците

В случай че търсите хотел в Порто, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата и кулата на духовниците в Порто, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: