Църквата Игрежа ду Карму и Църквата на кармелитките – град Порто, Португалия

Църквата Игрежа ду Карму и църквата на кармелитките в Порто стоят една до друга и изглежда, че са като две отделни сгради, но всъщност оформят едно цяло. Историята на тази обща сграда започва през 17-ти век, когато е изградена църквата на кармелитките. Както може да се досетите от името й, сградата е била обитавана от представителите на ордена на кармелитките. Отвън сградата е с доста строга фасада, без декорации. Вътре украсата също е почти липсваща. През 18-ти век е построена в непосредствена близост църквата „Игрежа ду Карму”, която от архитектурна гледна точка хваща далеч повече окото. Интериорът на тази втора църква е белязан преди всичко от седемте олтара, които са дело на Франциско Кампаня. Отвън фасадата на сградата също е запомняща се, благодарение на синьо-белите плочки.

Църквата Игрежа ду Карму и Църквата на кармелитките

На снимката: „Игрежа ду Карму“;

Интересен е фактът, че двете църкви са разделени от най-тясната къща в света. Ширината й е не повече от 1 метър. Причината да се сложи тази къща като разделителна линия между двете църкви била да не се позволи контакт между представителките на ордена на кармелитките и монасите от Църквата „Карму”. Някои историци считат, че е имало и правило, недопускащо две църкви да имат обща стена. Къщата между двете църкви е била обитавана до 1980г.

Църквата Игрежа ду Карму и Църквата на кармелитките

На снимката: Интериорът на „Игрежа ду Карму“;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Руа да Кармо /Rua da Carmo/, Порто, Португалия;

Телефон: +351 22 339 3470;

 Работно време на църквите:

Всеки ден от 7.30 часа до 19.00 часа;

Вход: Безплатно;Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата Игрежа ду Карму и църквата на кармелитките, една от големите забележителности на португалския град Порто – историческа справка, адрес на забележителността, работно време за посещения, цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 26 Юли 2018г.

Църквата Игрежа ду Карму и църквата на кармелитките

В случай че търсите хотел в Порто, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Църквата Игрежа ду Карму и Църквата на кармелитките в Порто, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: